Ljubač u 21. stoljeću; Na plaži solarno drvo koje podržava rad računala i mobitela, tuševi s biopročišćivačem…

Općina Ražanac i Turistička zajednica općine Ražanac udružile su se i prijavile projekt projekt “Uređenje i opremanje plaže “Oseka” u Ljupču” koji će sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 250.000,00 kuna.

– Projekt „Uređenje i opremanje javne plaže „Oseka“ u mjestu Ljubač“ podrazumijeva njezino uređenje i opremanje te dodavanje novih sadržaja; rampa za pristup osobama smanjene pokretljivosti, postavljanje drvene šetnice (decking) ukupne dužine 455,00 m, postavljanje 3 tuša s biopročišćivačem i upojnim bunarima, postavljanje 3 dvodijelne kabine za presvlačenje, postavljanje jedne „pametne“ klupe, postavljanje „pametnog“ solarnog stabla, stalci za bicikle, 5 kanti za reciklažu otpada, zaštitna ograda za plivače i toranj za promatranje ptica (birdwatching), kažu iz Turističke zajednice općine Ražanac.

Bude li projekt doista i realiziran, plaža bi dobila razne novine, među kojima su solarno stablo, Internet i uređen parking.

– Solarno stablo je jedan od inovativnih proizvoda na polju očuvanja okoliša i povećanja kvalitete života. Solarno drvo podržava rad 4 računala, 8 mobitela i LED rasvjetu zbog velikih kapaciteta solarnih panela. Također će podržavati rad WiFi routera koji će omogućavati Internet za korisnike, aktivno mjerenje temperature i kvalitete zraka, mjerenje broja prolaznika, GPS lociranje, uvid u stanje solarnog sustava i LED rasvjete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...