Medić: “U Zadar u svibnju stižu zaista velike količine Pfizera, na Višnjiku će se od idućeg tjedna cijepiti 300 ljudi dnevno”

Već treći dan na cjepilištu Višnjik provodi se docjepljivanje stanovništva, a prvu dozu cjepiva prima oko 200 novih osoba na dan. Prema riječima dr. Alana Medića, voditelja Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar interes za cijepljenje je velik, a s obzirom da je stigla obavijest o dolasku novih doza Pfizer cjepiva, od idućeg tjedna osim 200 docjepljivanja, cijepit će se dnevno i oko 300 novih  osoba.

„Dobili smo obavijest da će nam tijekom svibnja tjedno stizati po 5.700 doza Pfizer cjepiva, a tijekom lipnja 6.000 doza tjedno, tako da do kraja lipnja očekujemo ukupno oko 54.000 doza. To su zaista velike količine Pfizer cjepiva kojeg je do sada u prosjeku tjedno stizalo oko 1.100 doza. Na ovaj ćemo način na cjepilištu Višnjik omogućiti značajan broj cijepljenja ovim cjepivom, a isto tako omogućit ćemo obiteljskim liječnicima koji će imati mogućnosti, da ovim cjepivom od 1. svibnja cijepe u svojim ambulantama “, istaknuo je dr. Medić dodajući da je osim odgovornog ponašanja i poštivanja mjera koje su na snazi, cijepljenje jedini način suzbijanja epidemije i vraćanja u normalan život.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...