Na Musapstanu će se urediti poučna i trim staza u dužini od 7 kilometara, zelena učionica i veliko dječje igralište

Gradonačelnik Branko Dukić najavio je skori završetak natječaja koji su raspisale Hrvatske šume za uređenje park šume Musapstan, a kojim će ta šuma dobiti brojne dodatne sadržaje kako bi ju građani još više i lakše koristili.

Projektom je predviđeno uređenje poučne šljunčane staze ukupne dužine oko 5,5 kilometara, šljunčane trim staze dužine 1500 metara, a uz nju i izgradnja vježbališta površine 800 m2, zelene učionice od 400 m2, veliko dječje igralište površine 1600 m2 te klupe za odmor i prateći info panoi na području park šume.

Uz tu investiciju Hrvatskih šuma, Grad Zadar će financirati i izraditi prirodne barijere koje će onemogućavati nekontrolirani ulaz dijela nesavjesnih građana koji krupni glomazni otpad odbacuju u okoliš, kako bi građani neometano koristili Musapstan za odmor, igru i rekreaciju, kazao je gradonačelnik Dukić te dodao da je UO za graditeljstvo napravio idejno rješenje za izgradnju pristupne ceste i dva parkirališta za sve korisnike i građane koji posjećuju šumu Musapstan te je za tu namjenu ishođena i lokacijska dozvola.

Također, gradonačelnik Dukić je najavio da je u skoroj budućnosti u planu je sličan projekt uređenja novog zadarskog urbanog parka u borovoj šumi kod tzv. predvojničke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...