Njemačka proglasila cijelu Hrvatsku rizičnim područjem; U Zadru su Nijemci lani ostvarili 21 posto noćenja, odmah nakon domaćih gostiju

Njemačka je u četvrtak Istarsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju uvrstila na listu regija s visokim rizikom zaraze koronavirusom, pa sada cijela Hrvatska spada u tu kategoriju.

Državni epidemiološki institut Robert Koch je zbog rastućeg broja novozaraženih posljednje dvije hrvatske županije koje se nisu nalazile na listi proglasio rizičnim područjima.

Odluka stupa na snagu u subotu, 3. travnja i znači da će sve osobe koje iz Hrvatske dolaze u Njemačku morati u roku od 48 sati predočiti negativni test na koronavirus i u karanteni biti deset dana nakon povratka.

Samoizolaciju je moguće prekinuti nakon pet dana s novim negativnim testom.

Istra je, uz Baleare za njemačke građane dosad bilo rijetko turističko odredište koje nije bilo na listi rizičnih područja.

Sjetimo, u Zadru je u 2020. ostvareno 30 posto prometa iz prethodne godine u dolascima i 43 posto u noćenjima.

Najveći udio u ukupnom broju noćenja ostvarili su domaći gosti s 25 posto, slijede Nijemci sa udjelom od 21 posto, Poljaci s 9 posto i Slovenci i Austrijanci s udjelom od 8 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...