Novalja, naša najpoznatija party destinacija zbraja milijunske gubitke, tamošnji hotelijeri: “Preživjeli smo i duže bez gostiju”

U najpoznatijoj party destinaciji u Hrvata, Novalji, zbrajaju se višemilijunski gubitci. Kako uoči sezone dišu hotelijeri otkrio je za Dnevnik Nove TV Antonijo Datković, vlasnik jednog hotela u Novalji.

”Novalja je preživjela i duže razdoblje bez gostiju ili s manje gostiju. Preživjet će se i ovu sezonu. Da će biti teška i izazovna, hoće, ali preživjet ćemo”, kaže.

Dodao je da je prošla godina bila probna za preživljavanje bez party turista.

Otkrio je i kakav je trenutačni booking, odnosno potražnja za krevetima. ”Booking nije dobar, ali s partnerima smo u stalnoj komunikaciji, gosti se javljaju. Nažalost, još se ne potvrđuje do kraja. Gosti ostavljaju do zadrške jer postoje nepoznanice oko režima koji će vladati na granicama država”, rekao je. dodaje da se, kao i u ostatku zemlje, računa na last minute aranžmane.

”Zasad se indicije vežu za kraj svibnja, početak lipnja da bi bio neki okvir unutar kojeg bi se moglo krenuti raditi s nekih 30-ak posto kapaciteta i popunjenosti. Vjerujemo da će, ako razvoj situacije ostane ovakav i ako odgovorni donesu takav okvir da se može putovati, sezona možda biti malo bolja nego lani”, zaključio je Datković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...