O potezu Zadranke Barbare priča cijela zemlja: “Ako možete ubiti morsku floru i faunu, možete i mene”

Barbara Berber svojim je potezom privukla pažnju domaće javnosti nakon što je sjela na put i zapriječila prolazak kamionima s materijalom za nasipanje plaže Osejava u Makarskoj.

Tko je žena koja je odlučila prosvjedovati na način da svojim tijelom zaustavi građevinsku mehanizaciju, doznaju s portala Makarska danas.

U pitanju je rođena Zadranka.

– Privatno sam aktivist cijeli život, jer ne volim nepravdu, a pogotovo što se tiče politike i svega ovoga što se događa u zadnje vrijeme. U Makarsku sam došla turistički 2019., s namjerom da ću ostati kratko, ali sam vrlo brzo osjetila jednu povezanost s mojim rodnim Zadrom. Osim toga mi se svidjela blizina Biokova, Osejava i Sv. Petar te sav mir kojeg sam nalazila tamo – kazala je Berber.

Potez o kojem bruji cijela zemlja rodio se instinktivno. Barbara se nije mogla pomiriti s, kako kaže, uništavanjem morskog života oko plaže.

– Vidjela sam kako idu kamioni, prvo sam stajala, a onda sjela ispred njih. Rekla sam, ako možete ubiti morsku floru i faunu, možete ubiti i mene. Nisam narušavala javni red i mir, a kada su me htjeli legitimirati rekla sam ‘sve ću vam dati, samo mi donesite papir na kojem piše da ne mogu sjediti tu’. Znate, tu zemlju su mogli odvesti nekome kome je potrebna, ili je prodati – prokomentirala je Barbara Berber.

Podsjetimo, iako su na mjesto događa došli najprije redari, potom i službenik PP Makarska, policija je potvrdila da izlaskom policijskog službenika na mjesto događaja nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...