OD DANAS MASKE NA OTVORENOM U kojim situacijama? Vicković: “Hvala Bogu da ih nećemo nositi dok sjedimo u kafiću”

Stožer civilne zaštite zbog velikog broja zaraženih COVID-om 19 donio je odluku kojom je od danas obavezno nošenje maski na svim otvorenim prostorima gdje se očekuje veći broj ljudi, a to se prvenstveno odnosi na tržnice, prostore oko trgovačkih centara i ispred vjerskih objekata.

Ugostiteljski objekti i casina i dalje nastavljaju s radom, no samo do 20 sati.

Iako je Stožer kroz primjere pojasnio u kojim ćemo situacijama morati nositi maske, građani su i dalje zbunjeni oko primjene ove mjere.

Moramo li masku staviti na lice dok sjedimo u kafiću, pješačimo Poluotokom ili joggiramo na stazi?

Odgovore smo potražili kod Šime Vickovića.

Naravno da nećemo ići ulicom i nositi masku. Nju ćemo staviti kada dođemo do mjesta na otvorenom prostoru na kojem ne možemo postići distancu. Hvala Bogu da nećemo piti kavu u kafiću i držati masku na licu. No, ako idemo do WC-a, stavit ćemo je. Isto tako, ako idemo na pijacu i oko štanda je 15 ljudi, stavit ćemo je. Odluka je to koja je stigla na prijedlog naših epidemiologa koji svakodnevno komuniciraju sa zaraženima i najbolje znaju na kojim mjestima su se ljudi inficirali, kaže nam Vicković uz napomenu kako je na svima nama odgovornost da što bezbolnije dočekamo turističku sezonu o kojoj ovisi egzistencija brojnih žitelja naše županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...