Od tragično poginulih mladića opraštaju se u Pomorskoj; Bilan: “Bili su pristojni i blage naravi, učili su za strojara i nautičara”

Svi planovi, želje i nadanja Nina Peroša i Josipa Pavlovića zaustavljeni su u 22.25 sati u utorak u Kožinu kad je njihovom Puntu s lijevog boka prednost na nepreglednom raskrižju oduzeo Mercedes.

– Prestrašno je kad odu tako, u trenutku. Bili su fini i pristojni učenici. Mirni i tihi, blage naravi. Neizmjerno mi je žao kad mladi ljudi odlaze, čitav je život bio pred njima. Učili su za strojara i nautičara, kaže za 24 sata Jere Bilan, profesor strojarstva u Pomorskoj školi u Zadru, koji su pohađali Nino Peroš i Josip Pavlović, mladići od 20 i 21 godinu.

Škola koju su pohađali oprostila se preko društvene mreže s mladićima koji su je nedavno završili.

– Vijest o tragičnom gubitku dva mlada života jutros nas je sve u školi dirnula duboko u srce. Teško je prihvatiti ovu tužnu vijest. Tek što smo vas ispratili iz škole i s radošću iščekivali vijesti o vašim životnim uspjesima sad se moramo od vas zauvijek oprostiti. Dragi Josipe i Nino bol koju sad osjećamo liječit ćemo lijepim uspomenama na vas iz školskih klupa. Svaka šala, svaki đački nestašluk, svi školski “biseri” bit će naš štit od boli koju danas osjećamo, napisali su u ime Pomorske škole Zadar te izrazili sućut “obitelji, rodbini, njihovim razredima, svim prijateljima, cijelom Zatonu i svima koji su ih imali čast poznavati”.

– Josip je možda Pomorsku školu odabrao slučajno, ali se to pokazao kao pun pogodak za njega i razred. Bio je omiljen u razredu, pravi veseljak i dobra duša razreda. Zadnje što se čuo s razrednicom bilo je u vezi organiziranja zajedničkog druženja s razredom, čim ovo ludilo od korone prođe a zadnje što je razrednica od njega čula je bilo: “Ništa se vi ne brinite, sve ću ja to riješiti”. Nina se razrednik sjeća kao iznimno vrijednog i mirnog učenika koji je s lakoćom rješavao školske obaveze, a svima je bio spreman pomoći. Nakon završene srednje škole svoju ljubav prema moru nastavio je upisom studija Podvodnih znanosti i tehnologije u Zadru, kaže Marin Perinić, školski pedagog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...