OPORAVLJA SE U BOLNICI Pretučeni dječak (15) iz Zadra: “Neka moj slučaj pomogne drugoj djeci”

Nadam se da će moj slučaj pomoći drugoj djeci u Hrvatskoj, rekao je to pretučeni zadarski (15) dječak svojim roditeljima koji su ga posjetili u bolnici.

Liječnici kažu da je njegovo stanje stabilno.

– Stanje našeg pacijenta je dobro, bolje nego dan ranije. Nisu se razvile nikakve komplikacije. Ustaje iz kreveta, jede, pije te je mobilan po sobi – rekao je o zamjenik ravnatelja Opće bolnice Edi Karuc.

Policija je privela četiri mladića, a kazneno su prijavljena trojica. Dvojica maloljetnika za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a 19-godišnjak za nasilničko ponašanje prema istoj žrtvi iz ožujka. Pušten je jedan 15-godišnji dječak.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, pretučeni mladić se s jednim od napadača našao kako bi razgovorom razriješili stvar oko djevojke koja je navodno najprije bila cura napadača, a onda se rodila simpatija s mladićem koji je postao žrtva. Roditelji napadnutog dječaka su demantirali tu priču. Da nikakva djevojka nije razlog za premlaćivanje.

– Žao nam je zbog našeg sina, ali u njegovoj izjavi u kojoj se nada da će njegov slučaj pomoći drugim, drago nam je da i u ovoj groznoj situaciji razmišlja o drugima – rekli su nam roditelji.

Napadnuti dječak bio je talentirani atletičar.

– Bio je odličan, jednom je došao na dvoransko prvenstvo u Zagrebu, zapravo potpuno nespreman što se tiče forme i u tenisicama za nogomet. Otrčao je 800 metara i stigao drugi. Bio je strašno brz. Svi su pitali tko je ovaj. Ma bio je brz ka’ metak – govori trener Perica Korica (48) iz atletske škole Olympionik u Zadru za 24sata.

Kaže da ga pamti kao dobrog, povučenog, ali ponosnog sportaša s kojim nikad nije imao problema. Kod njih u klubu je trenirao prije tri godine.

Napadač je žrtvu najprije trgnuo za kragnu, a onda i udario šakom u glavu, kako se vidi na snimci. Mladić je pobjegao, ali su ga sustigli, a na kraju ih je vikom i psovkama razdvojio vozač automobila koji je u vožnji vidio kako mlate dječaka te mu priskočio u pomoć.

– Bila su, dakle, trojica na jednog, a ne četvorica. Moj sin je bio naivan i vjerovao je takvima, ali nije loš i nije nikog udario – rekla je majka 15-godišnjaka, koji je jedini od četvorice privedenih pušten kući.

– Moj sin je oslobođen sve krivnje i odmah je pušten jer nije sudjelovao u tučnjavi. Ozlijeđeni dječak bio je na prepoznavanju i sam je rekao da moj sin nije sudjelovao u napadu. Ne bi on ni na koga dignuo ruku i nije loše dijete, nego se našao u lošem trenutku na lošemu mjestu – rekla je majka puštenog mladića za 24 sata želeći stati na kraj prozivanju sina po društvenim mrežama.

Kaže da sin nije znao da će među dečkima doći do svađe i tučnjave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...