Plan se kovao u Zadru; Egipćane i Iračane krijumčario između Hrvatske, Bosne i Slovenije

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 23. travnja 2021. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 54-godišnjak od 29. siječnja 2021. do 17. ožujka 2021., na području Republike Hrvatske, zajednički i dogovorno s još jednom osobom, u cilju ostvarivanja imovinske koristi, 29. siječnja 2021. u Zadru, preuzeo novčani iznos od 5.030,00 kuna u svrhu predujma. Osnovano se sumnja da je potom, istoga dana ta osoba po njegovim uputama kombi vozilom preuzela državljane Egipta i Iraka na neutvrđenom mjestu na granici između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje je trebalo prevesti do jednog mjesta u Republici Sloveniji u čemu nisu uspjeli budući da su ih zatekli i zaustavili policijski službenici granične policije, stoji u optužnici.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...