Plenković: “Brojke rastu. Problem s AstraZenecom riješit ćemo nabavom drugih cjepiva”

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je danas na sjednici Vlade da bi mjere koje je objavio Nacionalni stožer trebale pridonijeti smanjenju zaraze te je, povodom uskrsnih blagdana, apelirao na građane da svojim ponašanjem nastoje spriječiti širenje epidemije.

Uvodno se obratio ministrima.

“Vidimo rast brojeva kod nas i u drugim državama. Ove nove mjere trebale bi pridonijeti smanjenju zaraze u kontekstu uskršnjih praznika. Važno je da svi svojim ponašanjem pokažu odgovornost. Rijetka smo zemlja koja nije imala lockdown i policijski sat, ali bez odgovornosti situacija s koronom je teža”, rekao je Plenković.

Osvrćući se na situaciju s cijepljenjem, rekao je da postoje određene globalne poteškoće u distribuciji cjepiva AstraZenece, a posebno prema europskim zemljama.

“Što se tiče cjepiva, globalne su poteškoće oko nabave cjepiva AstraZenece. Mi smo to nadomjestili nabavom drugih cjepiva. Danas se u Bruxellesu vode sastanci kako bi se što prije riješili problemi u nabavi cjepiva”, dodao je.

Plenković je rekao da će na sjednici predstaviti detalje Nacionalnog plana oporavka.

“Što se tiče ostalih tema, obišli smo niz županija i strateške projekte. Naša vlada dosegla je najviši stupanj sinergije s gradovima i županijama. Zaista se vidi koliko svi napreduju u godinama iza nas, ali što će se nastaviti i u godinama u budućnosti. Mi smo predstavili Nacionalni plan oporavka u ponedjeljak. O tome ću reći nešto više prilikom točke dnevnog reda, a kasnije ćemo imati prezentaciju za medije”, zaključio je Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...