Porazom od Crvene Zvezde Zadar je završio sezonu u ABA ligi

Zadar je završio svoju sezonu u ABA ligi porazom od euroligaša Crvene Zvezde rezultatom 70:90.

Crveno-bijeli su od prve minute pokazali svoju kvalitetu, stvorili su odmah prednost od 13:1 te su držali kontrolu tijekom cijele utakmice. Crvena Zvezda bila je u fenomenalnom napadačkom ritmu od početka utakmice, nakon prvih 10 minuta zabili su 36 poena.

U nastavku domaćin nije mogao smanjiti prednost gostiju ispod 10 razlike te je momčad Dejana Radonjića upisala važnu pobjedu koja im je osigurala prvo mjesto uoči Final Foura ABA lige. Zadar je već ranije osigurao opstanak u regionalnoj ligi.

Zadar je završio sezonu u ABA ligi s 9 pobjeda i 17 poraza te je zauzeo 10. mjesto.

Dominik Mavra bio je najbolji strijelac i asistent za Zadar ove sezone u ABA ligi s 12,4 poena i 4,2 asistencija po utakmici. Chinanu Onuaku bio je najbolji skakač sa 6,5 skokova po utakmici.

Protiv Zvezde Justin Carter bio je vodeći strijelac s 13 poena.

Za Crvenu Zvezdu Walden, Loyd i Dobrić zabili su po 16 poena.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Zadnja utakmica ABA lige protiv najjače momčadi u ligi. Vidjelo se da su se dobro pripremili, ušli su jako motivirani u utakmicu. Mi nismo našli odgovor na njihovu agresivnost dok u oni iskoristili svaku priliku. Nakon prvih 10 minuta odigrali smo dobro, ne bih rekao da je to jer se Crvena Zvezda opustila nego da smo se adaptirali te smo solidno odigrali tih 30 minuta. Čestitam mojim momcima na dobro odrađenoj ABA ligi ove sezone, ispunili smo ono što smo htjeli.”

Dejan Radonjić, trener Crvene Zvezde:

“Kao što smo rekli uoči utakmice, ova utakmica je bila važna za nas i od samog početka smo ušli jako dobro u obrani i u napadu. Napravili smo odmah u prvoj četvrtini prednost koju smo držali do poluvremena te smo nastavili u istom ritmu kasnije i nismo dozvolili Zadru da se vrati.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...