Predložen istražni zatvor za 19-godišnjaka i maloljetnike koji su pretukli dječaka kako ne bi ponovili djelo ili utjecali na svjedoke

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 24. travnja 2021. u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja iz čl. 323 a. Kaznenog zakona, dok je po prijedlogu državnog odvjetnika sudac istrage Županijskog suda u Zadru ispitao dvojicu hrvatskih državljana (2004. i 2006.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak neutvrđenog dana početkom ožujka 2021. godine u Zadru, radi iživljavanja nad maloljetnim oštećenikom, u nazočnosti više osoba koje su promatrale događaj, udarao oštećenika (2006.) rukama i koljenom po glavi i tijelu čime ga je doveo u ponižavajući položaj.

Osnovano se sumnja da su 17-godišnjak i 15-godišnjak 22. travnja 2021. oko 20,00 sati u Zadru, zajednički i dogovorno, u cilju da teško tjelesno ozlijede istog oštećenika (2006.) fizički ga napali te mu zadali više udaraca po glavi i tijelu pri čemu je oštećenik zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 19-godišnjaka, 17-godišnjaka i 15-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...