Puntamičani bez trojice bitnih igrača uvjerljivo poraženi na gostovanju kod Gorice

Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su u zaostalom susretu 26. kola HT Premijer lige od Gorice rezultatom 86:58. Ključnom se pokazala druga dionica koju su igrači Josipa Sesara dobili s 15 razlike i odvojili se na, pokazat će se, nedostižnu prednost.

Puntamičani su dobro otvorili susret i prvih nekoliko minuta „puhali za vratom“ favoriziranim domaćinima, da bi nakon serije 0:7 koju je započeo Tomislav Cvitković, a dovršio Sandro Rašić u pretkraj prve četvrtine stigli i do prednosti (10:12). Ekspresno je tricom odgovorio bivši igrač Zadra Karlo Uljarević, a Majcunić je koji napad kasnije položio za 18:14, nagovijestivši što slijedi. Sonik se još nekoliko napada držao na priključku, no sredinom druge dionice je uslijedio domaći nalet kojim su Sesarove trupe otišle na dvoznamenkastu prednost. U izostanku trojice bitnih igrača (Ante Gospića, Filipa Jošića i Tea Petanija) gosti nisu uspijevali parirati puno široj klupi Gorice koja je u prvih 20 minuta ubacila osam trica iz 13 pokušaja i na veliki odmor otišla s visokih 46:27.

Nastavak je donio nešto ravnopravniju košarku u kojoj su Puntamičani uspijevali parirati favoriziranim domaćinima dok je u igri bila prva petorka, no „Bikovi“ su vješto koristili trenutke rotacije zadarskog sastava da povećaju vodstvo, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s plus 23 za igrače Josipa Sesara. Do kraja smo gledali mirno odrađivanje posla Gorice koja je pobjedom i matematički osigurala četvrto mjesto na ljestvici HT Premijer lige, dok je Puntamičanima ostalo da u posljednja četiri susreta pokušaju sačuvati prednost pred zakuhtalim Škrljevom.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Marko Baković s 20 i Ozren Pavlović s 12 poena, dok su goste predvodili Sandro Rašić sa 17 koševa i kapetan Dino Palčić koji je ubacio deset poena, čemu je dodao isto toliko skokova te pet asistencija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...