Pupić Bakrač o Vučetićevoj povezanosti sa Sinovčićem: “One koji su tikve sadili s Renom tražite u HDZ-u”

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje za javnost u kojem se, između ostalog, dotiče kandidata oporbe za gradonačelnika Zadra, Marka Vučetića, kojeg HDZ naziva “njegovim bivšim pokroviteljem”.

Prenosimo ga u cijelosti:

– Dana 6.4.2021 godine održana je zadnja sjednica županijske skupštine u ovome sazivu. Treća u nizu elektronskim putem. Razlog su epidemiološke mjere? Mislim da malo tko vjeruje u to. Sjednice su se mogle organizirati u prikladnim prostorima uz poštivanje epidemioloških mjera kao što su se i organizirale prije u sličnim uvjetima, kao što zasjeda Sabor, rade kafići, automat klubovi… Umjesto da se sve činilo kako bi se sjednice održale uživo sve se činilo da se ne održe na taj način. Razlog je u vlasti koja na sve moguće načine nastoji suspendirati demokratske procese a ojačati partiokratske. Longin na live sjednicama nije izgledao baš najbolje, bio je zbunjen i preplašen, istupi su mu bili loši i neuvjerljivi. Nije imao odgovore na pitanja koja smo mu postavljali, vrdao je, izbjegavao debatu, lagao… U oči nas nikada nije gledao. Nakon hapšenja koje mi je napakirao nekako sam bio siguran da do našeg suočenja neće doći na sjednicama, u ovom mandatu. Tako je i bilo. Takav je to karakter. Na online sjednicama, u kontroliranim uvjetima kakvih se ne bi posramila ni Komunistička partija NR Kine znatno je opušteniji i veseliji. Razlog njegovog dobrog raspoloženja u posljednje vrijeme nije samo izostanak live sjednica. Dobio je novu kandidaturu usprkos nepopularnosti u stranci i van nje a vjerojatno nema čovjeka u Zadru i šire kojeg više raduje ovo što se u posljednje vrijeme događa Kalmeti od Božidara Longina. Takav je to karakter.

I ne samo on. Okomile se poštenjačine i moralisti na kandidata za gradonačelnika Marka Vučetića povezujući ga sa Renom Sinovčićem jer je držao govor na jednom skupu. Isti oni koji su stvorili i financirali Rena Sinovčića, isti oni koji su neumjereno jeli i pili sa švedskih stolova na rođendanskim zabavama medijske kuće Vox. U to vrijeme bilo je oportuno biti dobar s Renom, dolaziti na njegove zabave, da njegovi mediji lijepo pišu o tebi, rade PR. Naravno, to carstvo medijskog zla nije moglo potrajati. Zadnji rođendan medijska kuća VOX proslavila je 2013. godine, tu se već nazirao kraj, neisplate plaća, problemi sa zakonom. Oni pametniji izbjegli su dolazak na taj posljednji Renov dernek, ne i Branko Dukić, on se pojavio, veselo fotografirao, dobro najeo i napio. Sve te fotogalerije uklonjene su sa interneta. Uklonjene zbog Marka Vučetića ili Dukića i njemu sličnih? Zar mislite da ste brisanjem fotografija izbrisali svoju povijest?

Za razliku od tih što su im Renovi mediji radili PR ja i svi članovi moje obitelj, uključujući i maloljetnu djecu, bili smo na tapeti. Na desetke naslovnica smo dobili sa najgnusnijim lažima i konstrukcijama. Sve zato što sam se javno suprotstavio njegovom zulumu. I sad oni o kojima ti mediji nikada nisu napisali niti jednu jedinu lošu riječ, dapače, se javljaju. Zar bih ja ikada podržao nekoga tko ima bilo kakve veze s Renom Sinovčićem?

One koji su tikve sadili s Renom tražite u HDZ-u. Na kraju krajeva Reno Sinovčić kao „nezavisni” vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra dizanjem ruke podržao je sve do jedan prijedlog HDZ-a i Božidara Kalmete (u to vrijeme gradonačelnika).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...