Ravnatelj Čulina: “Spremni smo aktivirati još jedan COVID odjel s 30 kreveta opremljen kisikom i video nadzorom”

Kako je nakon posjeta ministra Beroša, rekao ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, zadarska bolnica je pripremljena za povećani broj COVID pozitivnih pacijenata, a ukoliko bude, potrebno, aktivirat će se još jedan odjel.

– U ovom trenu postoji odjel sa 30 kreveta koji je u potpunosti opremljen, uređen, opskrbljen s kisikom i video nadzorom, i ako bude potrebno, mi ćemo ga aktivirati. Ono što je važno, imamo sasvim dovoljan broj liječnika i sestara, uspjeli smo se organizirati i imamo raspored za sljedeća tri mjeseca, rekao je ravnatelj Čulina zahvalivši se ministru na pomoći u nabavljanju opreme, respiratora, high flow uređaja, angiosale, CT-a…Upravo zahvaljujući angiosali, zadarski Odjel kardiologije jedan je od najboljih u Hrvatskoj.

-Jedini u Hrvatskoj radimo postupak ablacije, i godišnje ih obavimo oko 400. Smrtnost od infarkta miokarda je jedna od najmanjih u Hrvatskoj. Smanjene su i liste čekanja zahvaljujući donaciji CT-a i magneta na koji se čeka 2, a na CT četiri mjeseca, ali i to ćemo popraviti, rekao je Čulina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...