Razgovara se o mogućnosti proširenja škole Benje, a kroz par godina uredit će se cijeli park oko Sfinge

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je Mjesni odbor Brodarica.

Predstavnici mjesnog odbora ukazali su na potrebe i zahtjeve stanovnika tog dijela grada, kao što su uređenje prostora oko boćarskih terena za potrebe boćarskog kluba i ostalih građana koji se tamo rekreiraju.

U Mjesnom odboru Brodarica je prošle godine uređena plaža sa sunčalištem i dječjim igralištem, trenutno se radi na projektu RECOLOR,  obnovi zadarske sfinge, koji je odobren za sufinanciranje upravo na 100. godišnjicu njenog nastanka 2018., a započeo početkom 2019. godine.

Projektom su do sada izvršena arheološka iskopavanja oko skulpture sfinge. Izrađeni elaborat sadrži prijedlog konzervatorsko restauratorskih zahvata na skulpturi sfinge te služi i kao temelj za restauraciju skulpture sfinge koja će biti provedena u idućoj fazi projekta.

U sljedećim godinama Grad Zadar će urediti cijeli park.

Cilj projekta je unaprijediti potencijal kulturnih i prirodnih znamenitosti i krajolika, pa se radi na izradi karte koja će prikazati novu rutu koja će zadarskim gostima predlagati vožnju barkom do Brodarice te šetnju uz more do same sfinge.

Obišla se i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, koja je jedna od većih škola u Hrvatskoj te su se razmatrale mogućnosti njenog proširenja.

Do sada su riješeni svi imovinsko-pravni poslovi, te će se dodatno izvesti zahvati na uređenju okoliša.

U posljednje četiri godine u potpunosti je ugrađena nova rasvjeta u čitavoj školi, za što je utrošeno 2.9 milijuna kuna, uređen je prostor za novu kuhinju i manju blagovaonicu tako da se program prehrane može provoditi i u toj školi, unatoč velikom broju učenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...