REAGIRANJE HDZ-ova pročelnica: “Nemamo četiri stana nego dva. Grmoji je netko servirao netočne informacije”

Nakon što smo jutros prenijeli Facebook objavu MOST-ovog saborskog zastupnika, Nikole Grmoje, o HDZ-ovoj pročelnici u Obrovcu, Gordani Renić, zaprimili smo demantij pročelnice u kojem tvrdi da se radi o zlonamjernim i netočnim informacijama, a koji je potkrijepila kupoprodajnim ugovorom.

Demantij prenosimo u cijelosti:

“Gospodin Grmoja, čiju objavu ste prenijeli, svoju izjavu očito temelji na zlonamjernim, a netočnim informacijama kada tvrdi da sam sa suprugom vlasnica četiri stana u Zadru. Naime, ja sam sa suprugom vlasnica dva stana, jednog površine 67.94 m2, te jednog površine 39 m2.  Navedeni stanovi su kupljeni novcem dobivenim od prodaje stana, te kreditom u visini od 120.000,00 eura i nalaze se u zgradi u Zadru u ulici II zasjedanja ZAVNOH-a.  

Zato je objava gospodina Grmoje utemeljena na zlonamjernim informacijama koje mu je netko očito servirao, a koje je kao časni zastupnik u Hrvatskom saboru, trebao i mogao provjeriti.

Naime, gospodin Grmoja očito je imao pogrešnu informaciju da sam sa suprugom vlasnica stana na adresi Polačišće 9 u Zadru. Naime, taj stan inače površine 71 m2 prodali smo 2019. godine, te vam u prilogu dostavljam ugovor o kupoprodaji ovjeren po javnom bilježniku i predan na uknjižbu. Novcem dobivenim prodajom toga stana te kreditom od 120.000 eura kupljena su navedena dva stana.  

 Tek sam po izlasku vašega članka vidjela da kupci nisu u zemljišnoj knjizi formalno prebacili stan na svoje ime, pa je to vjerojatno ono što buni gospodina Grmoju i njegovog zlonamjernog informatora. 

Međutim, neovisno o tome što buni gospodina Grmoju, neshvatljiv mi je razlog radi kojega u svojoj objavi spominje moga brata dr.sc. Branka Brkića, suca Ustavnog suda Republike Hrvatske i moga nećaka, mr.sc. Ivu Brkića, odvjetnika, jer oni ni po čemu nemaju veze sa imovinom mene i moga supruga. To mi zapravo ukazuje da su njegovi motivi za iznošenje ovih netočnih informacija utemeljeni nekim drugim razlozima, a ne željom da se otkrije prava istina.  

Smatram da gospodin Grmoja nije imao nikakav razlog u svojoj objavi spominjati obrovački HDZ, niti moga brata i nećaka, jer oni nemaju nikakve veze sa mojom imovinom, a niti ja sa njihovom, pa se odatle naziru pravi ciljevi i mete njegove objave. 

Moram također navesti, da sam objavom takve netočne informacije osobno jako pogođena, kao i članovi moje uže i šire obitelji, jer svi dostojanstveno i časno obavljamo svoje dužnosti nikad ne posežući za onime što nas ne pripada. “

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...