Šimunić: “Od ponedjeljka online nastava za sve srednjoškolce i više razrede osnovnih škola. U Biogradu model C vrijedi i za najmlađe učenike”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je izjavio kako Zagreb i Zagrebačka županija od ponedjeljka prelaze na C model nastave.

Odluka o tome hoće li se učenici vraćati u klupe nakon uskršnjih praznika ili će nastavu pratiti virtualno, prepuštena je lokalnim stožerima.

Od Ivana Šimunića, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije doznajemo kako će sve srednje škole u Zadru i one osnovne na području županije, od ponedjeljka ostati na varijanti “nastave na daljinu”.

Odluka je donesena zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našem kraju. Na današnji dan u županiji je 691 aktivan slučaj zaraze, od čega 427 u gradu Zadru.

U samoizolaciji se nalazi čak 2443 stanovnika.

I mi smo odabrali model C, Stožer danas šalje obavijest školama. Odnosi se to na sve učenike srednjih škola, jedino će se praktična nastava održavati uobičajeno. U osnovnim školama u klupe se vraćaju samo niži razredi. Iznimka je škola u Biogradu koja nas je molila da im odobrimo online nastavu i za učenike od prvog do četvrtog razreda, s obzirom na to da je mnogo ljudi u samoizolaciji, pa im nedostaje i nastavnika i tehničkog osoblja, kaže nam Šimunić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...