Stiže li nam konačno pravo proljetno vrijeme? Pogledajte što najavljuju Vakula i DHMZ

Sljedećih dana Hrvatsku očekuje zamjetno proljetniji ugođaj, ali ponegdje će se ipak javiti jutarnji “minusi” i mraz, osobito u petak u unutrašnjosti, ali srećom – rjeđe i slabije nego prošlih dana, javlja HRT.

Uz sve zamjetniju južinu – jugozapadnjak, na Jadranu većinom jugo, ponegdje verojatno i s olujnim udarima – do početka sljedećega tjedna temperatura zraka bit će u svakodnevnom porastu, pa će mjestimice opet biti oko 20 °C. No, dolazit će nam i vlažniji zrak, pa će nakon pretežno sunčanoga petka opet biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu većinom slabu kišu – u subotu uglavnom u gorju i na sjevernom Jadranu, zatim u većini krajeva, prognozira Zoran Vakula.

Tijekom utorka se povećava vjerojatnost za ponovno čestu kišu, gdjegod i obilniju, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, a uz pad temperature u gorju ponovno može pasti malo snijega. Pritom je sredinom sljedećega tjedna ponovno mjestimice moguć slab mraz.

Prema detaljnoj prognozi koju je pripremio Izidor Pelajić iz DHMZ-a, u petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, a uz umjeren južni i jugozapadni vjetar temperatura će porasti do oko 15 °C pa će bar sredinom dana mnogima biti ugodno.

Podjednako i toplo i sunčano bit će u središnjoj Hrvatskoj. Sredinom dana prolazno oblačnije no zadržat će suho. Ujutro će biti slabog mraza, a ponegdje moguće i magle. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, izraženiji u višem predjelima i uz granicu sa Slovenijom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...