Studenti iz Obrovca pokaz plaćaju 700 kuna, Pakoštana i Polače 650; Mladi SDP-a: “Vladajući nisu u stanju omogućiti besplatno korištenje javnog prijevoza”

Koliko vladajući brinu o studentima, a samim time i o demografskoj slici naše županije, tvrdi Sandro Lovrinović, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar, govori podatak da studentski pokaz studentima prigradskih naselja grada Zadra subvencionira jedino općina Vrsi.

Studentima s otoka Ugljana, Pašmana, Dugog otoka ili Otoka Iža prijevoz subvencionira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ostali se “pokrivaju” sami.

Ovaj podatak sumira 30 godina HDZ-ove vlasti u Zadarskoj županiji. Vladajući u sve ovo vrijeme nisu uspjeli omogućiti studentima besplatno korištenje javnog prijevoza, drugim riječima, aktivno odmažu mladima u njihovoj namjeri da postanu dio akademske zajednice. Da bi stvar bila bolja, cijene mjesečnih studentskih pokaza su, u pravilu, uvijek veće od 400 kuna a za neke sredine veće i od 600 kuna. Primjer je studentski pokaz za Posedarje koji iznosi 540 kuna mjesečno! Mjesečni pokaz za studente iz Maslenice iznosi 620 kuna! Starigrad iznenađuje sa 680 kuna mjesečno!, kazuje Lovrinović.

U Sukošanu i Zemuniku Donjem pokaz je 470 kuna, studenti iz Galovca i Nina plaćaju ga 500, a Ražanca i Sv. Filipa i Jakova 560 kuna.

U Nadinu je 600, a Novigradu, Pakoštanima i Polači 650 kuna.

Studenti iz Obrovca za mjesečni pokaz moraju izdvojiti čak 700 kuna.

Ovo su samo neki od primjera, svi primjeri vidljivi su na web stranicama Liburnije. I ovo je samo jedan od dokaza kako HDZ vodi brigu o studentima, o svojim sumještanima, o onima koji bi trebali stvarati budućnost ove županije. HDZ će, naravno, ponovno u svim tim prigradskim općinama postaviti svoje kandidate za izbore. Božidar Longin već je potvrđen iz Šibenika. I zar sada treba vjerovati kako će ipak početi brinuti o studentima? Vrijeme je da se ova praksa promjeni. Pozivamo sve studente i učenike da izađu na izbore 16.5. i izaberu promjene! Radi se o vašoj budućnosti, zaključuje Sandro Lovrinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...