U školi u Vrsima djeci dijelili primjerke općinskog lista, roditelji: “Ovo je sramota”, ravnateljica: “Nitko nije ništa dijelio”

Iako kampanja za lokalne izbore službeno započinje 1. svibnja, kandidati su u utrku za glasove krenuli puno ranije. I dok HDZ-ov načelnik Općine Preko, Jure Brižić, uz račune za vodu otočanima šalje i pismo u kojem im se “zahvaljuje na ukazanom povjerenju”, nezavisni Luka Perinić iz Općine Vrsi je otišao korak dalje pa su tako djeci od prvog do četvrtog razreda u tamošnjoj školi podijeljeni primjerci “Vrškog glasnika”.

Kako nam kažu nezadovoljni mještani i roditelji čija su djeca iz škole došla s općinskim pamfletom u ruksaku, iskorištavanje djece u političke svrhe je neprihvatljivo i sramotno. Djeca su, kažu, bezbrižnu igru na školskom dvorištu zamijenila prepirkama “tko je Lukin, a tko Sandrin”, misleći pri tome na bivšu načelnicu Sandru Vukić.

-Ovo nije ni Svib ni Modra lasta, ovo je dno dna i ovakvo nešto se nikada nije radilo. Učiteljica je dijelila glasnik hvaleći načelnika. Ovo je situacija zbog koje treba reagirati dječja pravobraniteljica, rekla nam je ogorčena majka iz Vrsi, a kako kaže, ovo nije prvi put da se jeftini politički bodovi skupljaju upravo u školi.

-Načelnik je prije 15-ak dana sa cijelom svitom šetao po školi i dijelio tablete, to snimao i postavljao na društvene mreže. U to vrijeme je barem 20 ljudi iz mjesta ležalo u bolnici zbog korone, je li podjela tableta stvarno bila nužna u takvoj epidemiološkoj situaciji?, pita se mještanka Vrsi.

Ravnateljica OŠ “Petar Zoranić”, pod kojom je područna škola Vrsi, Kata Knežević, zatečena našim pozivom kaže da ona ne sudjeluje u ničijoj kampanji, te da je Vrški glasnik djeci podijeljen jer su u njemu objavljeni njihovi likovni radovi. No, nije joj poznato tko je točno dijelio časopise.

-Djeca i roditelji su sudjelovali u uređenju okoliša oko škole i to je, kao i njihovi likovni radovi, objavljeno u glasniku kako bismo promovirali školu i pokazali da smo otvoreni za zajednicu. Ne sudjelujemo u kampanji, kaže nam ravnateljica, uz obećanje da će ispitati tko je što dijelio učenicima.

Nakon nekoliko minuta zaprimili smo poziv od ravnateljice koja kaže kako općinski glasnik nitko nije dijelio, već da su “učitelji dobili časopise koje su učenici mogli uzeti ako su htjeli, te da je većina primjeraka ipak ostala u školi”.

Ako je stvarno tako, kako su onda završili u njihovim ruksacima?

Odgovor smo pokušali dobiti od načelnika Luke Perinića, no nije odgovarao na naše pozive.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...