U Vruljici će se graditi kišni vrtovi, trim staza, boćalište, park za pse, igralište s trampolinima i vrtuljcima…

Gradonačelnika Grada Zadra, Branko Dukić s pročelnicima, Darkom Kasapom, Robertinom Dujela, Dinom Bušić i Antom Ćurkovićem, predstavio je u parku Vruljica Projekt uređenja i izgradnje novih javnih sadržaja u tom gradskom parku.

Cilj svih ulaganja u naše urbane parkove je očuvanje okoliša i unaprjeđenje kvalitetnog i zdravog načina života u našem gradu. Uređenje Vruljice predstavlja ogledni primjer i novi smjer u uređenju zelenih površina Grada, naročito gradskih parkova i perivoja koji će postati još pristupačniji građanima svih dobi i motoričkih mogućnosti. Nakon što smo uredili i još uređujemo gradske plaže, kroz idućih par godina posvetit ćemo se uređenju parkova i zelenih površina Zadra, najavio je gradonačelnik Dukić.

U Vruljici kišni vrtovi, novo vježbalište, boćalište, park za pse….

U tijeku su radovi na uređenju vanjskog vježbališta na prostoru bivšeg, a nekorištenog boćališta. Te radove vodi UO za kulturu i šport, a pročelnica Dina Bušić najavila je i uređenje trim staze kroz park.

U domeni komunalnog odjela pročelnik Robertino Dujela planirao je uređenje postojećeg boćališta i mali park za pse, a pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap radit će na uređenju oborinskih voda kroz projekt kišnih vrtova- upojnih tankova koji će zadržavati višak oborinskih voda i otpuštati ga u sušnim periodima, te tako omogućiti i novo hortikulturno oblikovanje:

Radi se o inovaciji koja je u skladu s novim programskim razdobljem zelene Europe te će za ovaj projekt biti moguće tražiti europska sredstva financiranja. Vrijednost projekta je 2 milijuna kuna zajedno s gradom Biogradom, kazao je pročelnik Kasap.

U Vruljici i na Višnjiku senzorički park za djecu i mlade s teškoćama – EU projekt Inclusive play

Kroz projekt sufinaciran iz EU fondova Inclusive Play, gradit će se senzorički park za djecu i mlade s teškoćama u razvoju na području grada. Senzoričkim parkom želi se stvoriti krajolik koji može potaknuti raznoliku paletu osjetilnih podražaja i primijeniti se u svrhu rehabilitacije, ali i rekreacije. To je novi koncept igrališta u kojemu djeca i mladi u zaokruženoj sredini postižu iskustveno, cjelovito i socijalno učenje. Ukupna vrijednost projekta Inclusive play je 3 milijuna kuna.

U okviru tog projekta u parku Vruljica predviđena je izgradnja novog igrališta za djecu s posebnim potrebama te dopuna novim sadržajima i igralima (postavljanje novih igrala poput ljuljački, trampolina, vrtuljaka, poligona…), tako da će park Vruljica funkcionirati kao senzorički park, odnosno igralište. Prvenstvena namjena budućeg parka je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području grada i šire, te poboljšanje standarda pružanja socijalnih usluga, kazao je ovom prigodom pročelnik Ćurković.

Pročelnik Ćurković je također najavio kako projekt uključuje i nabavu dodane opreme i sprava za osobe s i bez teškoća koja će biti postavljane na području športsko rekreacijskog centra Višnjik. Za dodatno opremanje igrališta Višnjiku iz projekta je osigurano oko 220 tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...