U Vruljici će se graditi kišni vrtovi, trim staza, boćalište, park za pse, igralište s trampolinima i vrtuljcima…

Gradonačelnika Grada Zadra, Branko Dukić s pročelnicima, Darkom Kasapom, Robertinom Dujela, Dinom Bušić i Antom Ćurkovićem, predstavio je u parku Vruljica Projekt uređenja i izgradnje novih javnih sadržaja u tom gradskom parku.

Cilj svih ulaganja u naše urbane parkove je očuvanje okoliša i unaprjeđenje kvalitetnog i zdravog načina života u našem gradu. Uređenje Vruljice predstavlja ogledni primjer i novi smjer u uređenju zelenih površina Grada, naročito gradskih parkova i perivoja koji će postati još pristupačniji građanima svih dobi i motoričkih mogućnosti. Nakon što smo uredili i još uređujemo gradske plaže, kroz idućih par godina posvetit ćemo se uređenju parkova i zelenih površina Zadra, najavio je gradonačelnik Dukić.

U Vruljici kišni vrtovi, novo vježbalište, boćalište, park za pse….

U tijeku su radovi na uređenju vanjskog vježbališta na prostoru bivšeg, a nekorištenog boćališta. Te radove vodi UO za kulturu i šport, a pročelnica Dina Bušić najavila je i uređenje trim staze kroz park.

U domeni komunalnog odjela pročelnik Robertino Dujela planirao je uređenje postojećeg boćališta i mali park za pse, a pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap radit će na uređenju oborinskih voda kroz projekt kišnih vrtova- upojnih tankova koji će zadržavati višak oborinskih voda i otpuštati ga u sušnim periodima, te tako omogućiti i novo hortikulturno oblikovanje:

Radi se o inovaciji koja je u skladu s novim programskim razdobljem zelene Europe te će za ovaj projekt biti moguće tražiti europska sredstva financiranja. Vrijednost projekta je 2 milijuna kuna zajedno s gradom Biogradom, kazao je pročelnik Kasap.

U Vruljici i na Višnjiku senzorički park za djecu i mlade s teškoćama – EU projekt Inclusive play

Kroz projekt sufinaciran iz EU fondova Inclusive Play, gradit će se senzorički park za djecu i mlade s teškoćama u razvoju na području grada. Senzoričkim parkom želi se stvoriti krajolik koji može potaknuti raznoliku paletu osjetilnih podražaja i primijeniti se u svrhu rehabilitacije, ali i rekreacije. To je novi koncept igrališta u kojemu djeca i mladi u zaokruženoj sredini postižu iskustveno, cjelovito i socijalno učenje. Ukupna vrijednost projekta Inclusive play je 3 milijuna kuna.

U okviru tog projekta u parku Vruljica predviđena je izgradnja novog igrališta za djecu s posebnim potrebama te dopuna novim sadržajima i igralima (postavljanje novih igrala poput ljuljački, trampolina, vrtuljaka, poligona…), tako da će park Vruljica funkcionirati kao senzorički park, odnosno igralište. Prvenstvena namjena budućeg parka je poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području grada i šire, te poboljšanje standarda pružanja socijalnih usluga, kazao je ovom prigodom pročelnik Ćurković.

Pročelnik Ćurković je također najavio kako projekt uključuje i nabavu dodane opreme i sprava za osobe s i bez teškoća koja će biti postavljane na području športsko rekreacijskog centra Višnjik. Za dodatno opremanje igrališta Višnjiku iz projekta je osigurano oko 220 tisuća kuna.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...