Uber će platiti 1,1 milijuna dolara zbog diskriminacije slijepe žene

Uber je 2014. godine tužen za diskriminiranje slijepih osoba i njihovih pasa vodiča te su se dogovorili za promjenu svoje politike kao dio nagodbe od 2,6 milijuna dolara. Uber je navedenu nagodbu finalizirao 2016. godine, no sada moraju platiti dodatnih 1,1 milijuna zbog diskriminacije Lise Irving.

Irving je zbog diskriminacije kasnila na posao, preglede kod doktora, proslave rođendana, polnoćke i nekolicinu je puta ostavljena vani po mraku i na kiši jer su nju i njenog psa vodiča, Uber vozači odbili voziti.

Irving je odlučila tužiti Uber, nakon čega se američka tvrtka pokušala braniti. Naime, rekli su da nisu odgovorni za diskriminatorno ponašanje vozača jer su oni samo povremeni radnici na platformi, a ne stalni zaposlenici. Sudac je odbio obranu te je dosudio da Uber mora platiti 324.000 dolara odštete i 805.313 dolara pravnih troškova, prenosi Bug.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...