Velika akcija policije; Sve snage i uređaji od ponoći će kontrolirati brzinu!

Iz MUP-a su poslali upozorenje vozačima kako će od ponoći i cijelu srijedu na hrvatskim cestama biti maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa u akciji kom se kontrolira pridržavanje ograničenja brzine.

Speed Marathon je 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe, a akcija se organizira jednom godišnje tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja je ove godine od 19. do 25. travnja.

Prijestupnike će kažnjavati na licu mjesta, a prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Iz policije poručuju da su prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja svakodnevica u svim europskim zemljama. No, neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

Iz MUP-a navode da je cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa. Usprkos rastu kazni za prekoračenje brzine, još ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...