Vodovod građanima prijeti isključenjem vode, oporba traži smjenu direktora; “To su posljednji, Bože im prosti, u Zadru radili četnici”

Koalicija SDP, AM, HSS, Centar, Glas traži ispriku i pokretanje postupka opoziva direktora javne, gradske tvrtke Vodovod d.o.o. Zadar, kaže Marjana Botić iz Akcije mladih u svom priopćenju.

U mailu Ministarstvu navela je i kako su to “posljednji, Bože im prosti, u Zadru radili četnici!” U priopćenju za medije navodi kako je svjesna da je burno reagirala, ali opasku ne povlači jer smatra “nevjerojatnim, neljudskim, zlim i bešćutnim obiteljima, bilo kome, uvijek, a osobito u ovoj situaciji Covid -19 mjera prijetiti uskratom vode!”.

“Ne, ne radi se o nikakvoj „osveti“ zbog prikupljanja potpisa za kandidaturu B. Dukića,  budući shvaćamo da su izrazi takve poslušnosti nešto su što predstavlja službenu politiku HDZ-a (pre)dugi niz godina, u svim gradskim i javnim poduzećima i ne pada nam napamet kad bi netko dobro radio poslove iz domene zbog koje je osnovan, zbog toga pokretati bilo što osim izvještavanja javnosti.

Ispriku korisnicima i pokretanje postupka odgovornosti direktora tražimo povodom nevjerojatne prijetnje koju Vodovod d.o.o. Zadar službeno šalje pojedinim dužnicima pod nazivom: Obavijest o obustavi usluge pitke vode!

Koalicija SDP, AM, HSS, Centar, Glas obratila se pučkoj braniteljici za ljudska prava, Ministarstvu pravosuđa i uprave i Gradu Zadru jer smatramo ne samo nevjerojatnim, već i protuustavnim i time nezakonitim bilo kome prijetiti obustavom pitke vode, a kamoli od strane javnog gradskog poduzeća!

U našem izbornom programu  koalicije Srcem za Zadar, odnosno našeg kandidate dr. sc. Marka Vučetića postavili smo cilj osiguravanja dva (2) kubika pitke vode svim građanima Zadra i Zadarske županije kao cilj, upravo kako bi naglasili kako je voda neotuđiva ljudska potreba i pravo, a koji bi dodatno uveo razumijevanje odgovornog, štedljivog  korištenja vode  jer bi se  potrošnja naplaćivala nakon prelaska te količine.

Potaknuti ovom nevjerojatnom prijetnjom koja je našim sugrađanima pristigla iz javnog poduzeća Vodovod. d.o.o. , a svjesni situacije mnogih naših sugrađana, obitelji, poslovnih subjekata uzrokovane posljedicama vrlo upitnih pandemijskih mjera: koalicija SDP, AM, HSS, Centar, Glas ukoliko preuzme upravljanje gradom uvesti će hitno prijavljivanje za preuzimanje dugovanja osobito obitelji sa djecom na način da će do sređivanja gospodarske i socijalne situacije i uvjeta rada obustaviti obračune dugovanja za one koji su ne svojom krivnjom zbog situacije sa Covidom izgubili dio ili cijele prihode i ne mogu servisirati svoje obveze. Nakon uspostavljanja boljih gospodarskih odnosa preuzeta dugovanja otplaćivati će se dogovorno i u razumnim ratama.

Za dušebrižnike iz vrlo bešćutne stranke na vlasti, koji će sad pokrenuti hajku na nas  vičući:  odakle nam novci za ovu socijalnu  mjeru preuzimanja dugovanja, odgovor je lagan: nećemo krasti kao vi , a svjedočit će te ispravnom korištenju EU sredstava za oporavak i otpornost, kao i za koheziju, pa ćemo u Koaliciji Srcem za Zadar obnoviti uspješnu gospodarsku situaciju Zadra nekih drugih vremena i paziti na cjelokupno gospodarstvo, a ne samo za lijepo, ali stvarno nedostatno uređivanje kulturnih spomenika što ste jedino iz EU fondova  radili do sada.  I još se imate obraza sa time prekomjerno hvaliti. I pokažite više te vaše gospodarske programe – nikako da odgovorite na naš izazov da ih usporedimo.

Realizacijom  gospodarskog programa koalicije SDP, AM, HSS, Centar, Glas sigurno više neće biti potrebe za ponižavanjem naših sugrađana prijetnjama zbog dugova: socijala će biti jaka i pravedna, a prilike za rad, zapošljavanje i gospodarske uspjehe svakodnevne.”

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...