Cestitka_Uskrs

Vrijedna pobjeda u Osijeku; Puntamičani bez trojice igrača stigli do šestog gostujućeg trijumfa

Košarkaši Sonik Puntamike sinoć su u susretu 32. kola HT Premijer lige došli do vrijedne pobjede nad Vrijednosnicama Osijek rezultatom 70:80 kojom su ostali u borbi za petim mjestom uoči početka doigravanja. Premda su Zadrani u Slavoniju otputovali bez trojice jako bitnih igrača, svih 40 minuta su imali kontrolu nad utakmicom te su na koncu stigli do šestog gostujućeg trijumfa u hrvatskom prvenstvu.

Puntamičani su od prve minute zaustavili dvije glavne karakteristike „Brokera“, napadački skok i igru iz tranzicije, te nisu dopustili rano odvajanje domaćina. Marino Šarlija je s osam poena povukao „Sonikse“ u prvoj četvrtini, a kada je u drugoj dionici proradio i dalekometni šut Kuliševi momci su se odvojili na plus osam, nagovijestivši da će bodovi na koncu otići put Zadra. Osječani su do odlaska na veliki odmor uspjeli prepoloviti zaostatak pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 35:39, no već je otvaranje nastavka donijelo veliki nalet Sonika koji je na krilima kapetana Dina Palčića napravio seriju 0:15 i usmjerio utakmicu u mirne vode. Košarkaši Vrijednosnica se nisu predavali te su početkom posljednje dionice zaprijetili i prišli na jednoznamenkasti zaostatak, no trica Sandra Rašića iz 35. minute odbila je prvi nalet „Brokera“ koji do kraja nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Puntamičane. Prišli su domaćini dvije i pol minute prije kraja na minus pet (65:70), no za više od toga nisu imali snage pa je Palčić s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu i nove bodove Sonika.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Palčić s 19 poena, 11 skokova i sedam asistencija te Tomislav Cvitković s 12 koševa, dok su domaćine predvodili Pavao Paić i Vito Porobić koji su susret završili s po 16 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...