Vučetić o snimci prikupljanja glasova u Vodovodu: “To je snimka onih koji su Zadar pretvorili u grad robovske i feudalne svijesti”

Prilikom predstavljanja II. dijela programa “Upravljanje gradom i borba protiv korupcije” koalicije “Srcem za Zadar”, kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić, komentirao je snimku koju je na Facebook postavio SDP-ov Daniel Radeta, a iz koje je vidljivo da se u gradskim poduzećima, u ovom slučaju u Vodovodu, prikupljaju glasovi za gradonačelnika Branka Dukića.

Kako je rekao, snimka je snimka poraza i bolnog stida grada Zadra i onih koji su grad pretvorili u grad robovske i feudalne svijesti.

-Treba mi nešto potpuno suprotno. Slobodni građani, partnerski odnosi, ravnopravnost, živost, javnost i transparentnost u upravljanju, rekao je Vučetić, pozivajući sve one, koji prilikom gledanja snimke nisu osjetili sram, da ne glasaju za njega.

Radeta je objasnio da je video snimio kolega iz Foruma mladih SDP-a.

– Već zadnja 4 dana HDZ-a nema na trgu i ne prikuplja potpise. Ta činjenica me zaintrigirala i morao sam saznati o čemu se radi. Jedini način je bio da odem tamo, a prethodno sam i imao informaciju da se potpisi skupljaju po gradskim poduzećima, rekao je Radeta.

Ante Rubeša  iz Akcije mladih smatra kako je korupcija u posljednjih 30 godina vladavine HDZ-a metastazirala u svim gradskim odjelima.

– Grad Zadar je Grad iza zastora, grad kojim upravljaju građevinski karteli u vlasništvu nekolicine ratnih profitera, koji u suradnji s Odjelom za graditeljstvo i prostorno uređenje devastiraju nekoć javni i društveni prostor, koji su upravo ti kartelski bossovi oteli za vrijeme HDZ-ove renesanse, tzv. privatizacije. Ni drugi gradski odjeli nisu pošteđeni mita i korupcije.  Sjetimo se samo Odjela za sport i kulturu preko kojeg je godinama isisavan novac s kojima je plaćan reket lokalnim batinašima, pa evo posljednjeg slučaja kapitalne pomoći za HNK Zadar, koju je pročelnica Dina Bušić zdušno branila kao pomoć školi nogometa, a ustvari se novac uplatio za skupocjeni Mercedes, kazao je Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...