Cestitka_Uskrs

Vučetić odgovorio HDZ-u: “Dukić radi ono što mu stranka kaže da radi, a ona mu to govori po Kalmeti”

Na HDZ-ovo priopćenje u kojem kao bivše pokrovitelje Marka Vučetića spominju Renu Sinovčića, Ružu Tomašić i Mira Bulja, reagirao je kandidat oporbe za gradonačelnika Zadra.

Grad Zadar nosi dvije stigme – jedna je da je on Kalmetin grad, a druga da je utvrda HDZ-a. Ako ove stigme odvojimo jednu od druge i gledamo ih pojedinačno, zasigurno je riječ o sramoti koju niti jedan grad ne bi mogao podnijeti. No kada se ove dvije stigme u paru okome na jedan grad, taj grad prestaje postojati kao grad. Toga grada više nema, niti ga može biti. Jučer je HDZ, kojemu mjeru života, poštenja i istine određuje Božidar Kalmeta, napisao tekst prividno o meni, odnosno o meni kakav postajem prolaskom kroz filtere HDZ-ove istine. Jasno je da ništa od toga nije istina, ali to nije ni bitno, s tim ću se poigrati, kao što se, uostalom, igram i do sada. To me, neskriveno, zabavlja. Ono što je uistinu bitno je prava, skrivena istina koju taj tekst sadrži, a ona je, za svakoga tko se bavi nekom od analiza teksta potpuno jasna – tzv. zadarski HDZ je na koljenima i u strahu zato što se Zadar destigmatizira.

Dakle, buđenjem istinskog zadarskog Zadra, a to se upravo događa na ovim izborima, i to okupljanjem oporbe i stvaranjem antihadezeovske koalicije koju predvodim, počinje dekonstrukcija svega onoga što stigmatizira grad, a došlo je po HDZ-u i Kalmeti.

Ključ za otključavanje zarobljenog Zadra nalazi se u pravosuđu. Znaju to i u HDZ-u, zato su, na koljenima, i objavili tekst straha isti dan kada mediji objavljuju iskaz Drage Tadića da je lažnim svjedočenjem konstruirao pravnu nevinost Božidara Kalmete kojemu, po iskazu ovog svjedoka, nevinost ne pripada.

Govorio sam i pisao o tome da se na ovim lokalnim izborima upravo u Zadru odlučuje o tome kakvo će pravosuđe biti u Hrvatskoj, hoće li počivati na činjenicama i dokazima ili će biti u funkciji onih kojima je potrebna laž da bili na slobodi. U Zadru se odlučuje hoće li ovaj grad i dalje biti stigmatiziran, ali i hoće li ova nesretna, opljačkana i izdana država napokon dobiti pravosuđe koje će je, procesuiranjem i osuđivanjem kriminalaca, učiniti pravednom, sretnom i bogatom zemljom. Hrvatska to sada nije zbog politika koje pogoduju kriminalu i političara kriminalaca kojima sudovi konstruiraju pravnu nevinost.

Moj protukandidat – u fizičkom, metafizičkom i paradigmatskom smislu – nije Branko Dukić nego Božidar Kalmeta. Branko Dukić radi ono što mu stranka kaže da radi, a ona mu to govori po Kalmeti. Onaj tko sluša Kalmetu, stigmatizira Zadar, pa čak i kada je kao kandidat najavljen iz Šibenika, a pr-ovski vođen iz Splita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...