Za 50 milijuna kuna Zadar će dobiti dnevnu bolnicu za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić, u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića posjetio je jučer Opću bolnicu Zadar gdje ga je ravnatelj Željko Čulina upoznao s najvažnijim aktivnostima koje se provode u sklopu ustanove.

„Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom i kvalitetom usluge koju pruža Opća bolnica Zadar. Bolnica je ostvarila značajan iskorak u posljednjih nekoliko godina, pogotovo s novom opremom koja podiže kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga. Prvenstveni cilj mojeg posjeta zadarskoj bolnici bio je zahvaliti na svim aktivnostima koje bolnica poduzima u borbi protiv koronavirusa kao i u pružanju adekvatne zdravstvene skrbi svim pacijentima“, istaknuo je Silvio Bašić.

Značajan doprinos u ostvarenju povećanja kvalitete zdravstvenih usluga koje se obavljaju u OB Zadar ima i Ministarstvo zdravstva koje je samo tijekom protekle godine zadarskoj bolnici doniralo 16,2 milijuna kuna vrijednu opremu pa je državni tajnik ovom prigodom obišao novi RTG uređaj za interventne kardiološke zahvate – angiosalu te novi CT uređaj koji su financirani sredstvima dodijeljenim od strane Ministarstva.

„Upoznali smo državnog tajnika s aktivnostima Opće bolnice Zadar po pitanju zbrinjavanja pacijenata s naglaskom na COVID odjele. Upoznali smo ga djelovanjem pojedinih bolničkih odjela i službi, primjerice s radom Odjela za kardiologiju koji je odjel s vrhunskom opremom i stručnjacima i kao takav je, slobodno možemo kazati, u rangu kliničkih bolnica. Zahvalio sam mu na aktivnoj potpori ministarstva radu naše bolnice te očekujemo da će se dobra suradnja i dalje nastaviti“, poručio je ravnatelj Čulina.

Državni tajnik Silvio Bašić obišao je u pratnji ravnatelja Čuline, župana i gradonačelnika i 50 milijuna kuna vrijedne radove na izgradnji i opremanju zgrade Dnevnih bolnica koji se provode u sklopu EU projekta Izgradnja i opremanje dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, koji su u završnoj fazi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...