Zadarska bolnica morala otvoriti četvrti COVID odjel, Čulina: “Ova situacija odrazit će se na produljenje lista čekanja”

Na današnji dan, kada brojimo 191 novi slučaj zaraze, u bolnicama na našem području hospitalizirana je 71 osoba.

Na COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar nalazi se 50 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju je 21 pacijent.

Od početka epidemije n zadarskom je području od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 166 pacijenata.

Zbog sve većeg pritiska na Opću bolnicu Zadar, bolnica je ponovno morala otvoriti  četvrti COVID odjel što je za bolnicu veliko opterećenje što se tiče kadrovskog dijela jer se ponovno treba angažirati dodatno medicinsko osoblje.

„Ova situacija odrazit će se na produljenje lista čekanja na pregled, no bolnica će i dalje sve akutne i hitne pacijente pregledati i obraditi kao i sve maligne bolesnike te će svi dobiti potrebnu terapiju“, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...