ZADRANI SVLADALI ŠIBENKU Mršićeva momčad imala je odličnu šutersku večer: “Vidi se da smo uigraniji”

Uspješan povratak u Jazine za košarkaše Zadra, u zaostaloj utakmici 26. kola HT Premijer lige Zadrani su svladali Šibenku 98:82.

Momčad Veljka Mršića je imala odličnu šutersku večer, Zadar je bio precizan u šutu za tri poena 15 puta od 28 pokušaja.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, momčad Šibenke je pružala dobar otpor Zadru, te su na velikom odmoru bili u zaostatku od -2.

Na početku treće četvrtine Justin Carter je napravio svoju drugu nesportsku pogrešku te je bio isključen iz utakmice. Zadar je uspio prelomiti utakmicu u trećoj dionici, u prvih sedam minuta treće četvrtine napravili su seriju od 19:3 što je na kraju presudilo pobjednika. Nakon toga Šibenka nije ozbiljno zaprijetila vodstvu Zadra te je momčad iz Grada košarke upisala novu pobjedu u domaćem prvenstvu u kojem su vodeća momčad s 26 pobjeda.

Najbolji igrač Zadra bio je Antonio Jordano koji je zabio 23 poena uz 5 pogođenih trica. Aleksandar Bursać imao je 16 poena i 5 skokova dok je Kodi Justice susret završio s 14 poena.

Za Šibenku Henrik Širko je upisao 17 poena i po 7 skokova i asistencija.

Zadar u nedjelju dočekuje Split u HT Premijer ligi.

Veljko Mršić, trener Zadra: “Kredit ide Šibenki koja je odigrala dobru napadačku utakmicu, šuterski su bili dobri što smo i znali. Mi smo malo  zahrđali u ovih osam dana bez utakmice, radili smo da se malo osvježimo i da podignemo malo fizičke spreme i to se osjetilo na početku. U drugom poluvremenu smo odigrali malo bolju obranu i napravili smo tu prednost. Napadački smo bili veći dio utakmice dobri, vidi se da smo uigraniji i da se bolje tražimo, došli smo do dosta dobrih situacija. Bili smo efikasni u šutu, naročito u šutu za tri poena. Čestitam mojim momcima i Šibenki na dobroj utakmici.”

Dženan Rahimić, trener Šibenke: “Očekivali smo taj drugačiji ulazak Zadra u drugom poluvremenu, i tako je bilo u tih pet minuta gdje smo pali s koncentracijom i snagom. Ne mogu svojim momcima zamjeriti ništa je su oni dali svoj maksimum, odigrali smo jednu dobru partiju. Individualna kvaliteta Zadra je presudila.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...