Zadranka Barbara sjela ispred kamiona i spriječila nasipanje zemlje s građevinskog terena u more

U Makarskoj, ispred ulaza na plažu Osejava, Barbara Berber jučer je sjela ispred kamiona s građevinskim materijalom te je tako nakratko zaustavila radove, piše Makarska Danas.

Na teren je nakon nekog vremena izašla policija, a potom i hitna pomoć.

Barbara Berber, inače Zadranka, objasnila je kako prosvjeduje protiv devastacije, budući da se sa zemljom koji je uzet s građevinskog terena nasipa more na plaži.

“Rečeno mi je da plažni materijal može biti zemlja do 3 posto. Dogodilo se to da sam ipak zaustavila kamione”, rekla je Barbara.

Gradonačelnik Jure Brkan kazao je da su mu redari prenijeli razvoj događaja te da prosvjednica navodno nije željela dati dokumente policajcima.

“Ne mogu vjerovati, ona je zapriječila javne radove, odnosno radove od javnog interesa, za koje je Grad Makarska morao priložiti dokaz javnog i pravnog interesa kako bi ishodio građevinsku dozvolu.

To bih nazvao prosipanjem sile nad pravom i pravdom i debelo sam razočaran time da je tri sata odbijala legitimirati se. Ne znam što tamo radi, znam da nije iz Makarske i da je uvezeni aktivist, a tko ju je “uvezao”, ne znam.

Podržavam zakonom propisani aktivizam, a ovo to nije, ovo je kukavički i protuzakonito i opstrukcija pravne države u predizborne svrhe. Uvezeni aktivisti nam ne trebaju, imamo i svoje, iako je ovo poraz našima”, rekao je gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...