Zamjenik ravnatelja: “Uveo bih obavezno cijepljenje za zdravstvene djelatnike, nastavnike, osobe koje rade u domovima…”

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc u HTV-ovoj emisiji “Studio 4” kazao je kako je u Općoj bolnici Zadar troje mlađih osoba između trideset i četrdeset godina koji imaju srednje tešku kliničku sliku te se nada njihovu oporavku.

Ponovio je kako je postotak zaraženih osoba veći u mlađoj dobi nego što je bio prije, ali da ima dosta zaraženih osoba koje su u poznoj dobi.

– Naš najstariji pacijent na respiratoru je 1936. godište, a najmlađa pacijentica 1981. godište, istaknuo je.

Neke od novih mjera za Zadarsku županiju su i skraćeno vrijeme ugostiteljskih objekata, ali i nošenje maski na otvorenom.

Rekao je kako smatra da su mjere učinkovite te dodao kako je i Kina uspjela samo s mjerama zaustaviti pandemiju, bez ikakvih lijekova i cijepljenja.

– Mjere su dobre, učinkovite, samo je veliki problem što se mi tih mjera stvarno ne držimo, kazao je.

Karuc je kazao kako ne zna za osobe koje su se dva puta zarazile koronavirusom, ali poznaje osobe koje su se cijepile te su se nakon toga zarazile koronavirusom, ali je njihova klinička slika bila puno blaža.

Naglasio je kako je cijepljenje vrlo bitno te da u Zadarskoj županiji očekuju dolazak velikog broja doza cjepiva. Karuc je poručio kako do sredine lipnja planiraju cijepiti polovicu stanovnika županije.

– Samo je sada pitanje hoće li se svi odazvati, žele li se cijepiti i tako zaustaviti pandemiju, dodao je.

Istaknuo kako smatra da i u Hrvatskoj treba uvesti obavezno cijepljenje za osobe koje rade u zdravstvu, domovima za starije, školstvu… Slično kao što je Italija uvela.

Dodao je da se on cijepio kao i njegovi kolege u bolnici, te se sada osjeća psihički puno bolje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...