Žrtva i napadač zajedno su sjedili u klupi; Ravnateljica Budinića: “Bili su nerazdvojni, jako dobri prijatelji”

Zbog premlaćivanja 14-godišnjeg dječaka prošlog tjedna na ulici u Zadru, trojici napadača, 19-godišnjaku, 17-godišnjaku i 15-godišnjaku određen je istražni zatvor.

”Sutkinja istrage za mladež je u odnosu na maloljetnike odredila istražni zatvor po točki dva, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i to zbog kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozlijede”, izjavila je Dijana Grancarić, glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

Lani je 14-godišnjak, upravo zbog maltretiranja promijenio školu, a jedan od kasnijih napadača u novoj školi mu je bio najbolji prijatelj s kojim je sjedio u klupi.

”Njih dvojica su pa tako reći nerazdvojni. Jako dobri prijatelji. Dječak je sjajno bio prihvaćen u razredu… Nikad nismo primijetili da se išta, ne samo između njih, nego između bilo koga u tom razrednom odjelu događa, da su bile potrebne neke posebne intervencije”, rekla je za RTL Jagoda Galić, ravnateljica OŠ Šime Budinića Zadar.

Što se s njima događalo u proteklo vrijeme, u školi ne znaju, jer je nastava za osmaše bila online.

”Mjesec dana mi njih fizički vidjeli nismo. Da smo ih vidjeli slučajno, možda bi se priča drugačije okrenula i možda do ovoga uopće ne bi došlo jer bi prepoznali da se nešto iza brda valja”, kazala je Galić.

Ako se vrate u školu do kraja nastavne godine, stručne službe škole imaju programe prema kojima će raditi s obojicom dječaka.

Pretučeni dječak još uvijek je u bolnici na promatranju.

”Na svu sreću njegovo stanje je puno bolje nego što je bilo. Danas još radimo završne konrolne preglede, bio je danas i kod kliničkog psihologa, radimo ultrazvuk abdomena, laboratorijsku obradu, tako da se nadam da će to sve biti u redu i da ćemo ga moći otpustiti”, rekao je za RTL Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar.

Dječak bi trebao biti otpušten iz bolnice za koji dan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...