Žrtva i napadač zajedno su sjedili u klupi; Ravnateljica Budinića: “Bili su nerazdvojni, jako dobri prijatelji”

Zbog premlaćivanja 14-godišnjeg dječaka prošlog tjedna na ulici u Zadru, trojici napadača, 19-godišnjaku, 17-godišnjaku i 15-godišnjaku određen je istražni zatvor.

”Sutkinja istrage za mladež je u odnosu na maloljetnike odredila istražni zatvor po točki dva, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i to zbog kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozlijede”, izjavila je Dijana Grancarić, glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

Lani je 14-godišnjak, upravo zbog maltretiranja promijenio školu, a jedan od kasnijih napadača u novoj školi mu je bio najbolji prijatelj s kojim je sjedio u klupi.

”Njih dvojica su pa tako reći nerazdvojni. Jako dobri prijatelji. Dječak je sjajno bio prihvaćen u razredu… Nikad nismo primijetili da se išta, ne samo između njih, nego između bilo koga u tom razrednom odjelu događa, da su bile potrebne neke posebne intervencije”, rekla je za RTL Jagoda Galić, ravnateljica OŠ Šime Budinića Zadar.

Što se s njima događalo u proteklo vrijeme, u školi ne znaju, jer je nastava za osmaše bila online.

”Mjesec dana mi njih fizički vidjeli nismo. Da smo ih vidjeli slučajno, možda bi se priča drugačije okrenula i možda do ovoga uopće ne bi došlo jer bi prepoznali da se nešto iza brda valja”, kazala je Galić.

Ako se vrate u školu do kraja nastavne godine, stručne službe škole imaju programe prema kojima će raditi s obojicom dječaka.

Pretučeni dječak još uvijek je u bolnici na promatranju.

”Na svu sreću njegovo stanje je puno bolje nego što je bilo. Danas još radimo završne konrolne preglede, bio je danas i kod kliničkog psihologa, radimo ultrazvuk abdomena, laboratorijsku obradu, tako da se nadam da će to sve biti u redu i da ćemo ga moći otpustiti”, rekao je za RTL Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar.

Dječak bi trebao biti otpušten iz bolnice za koji dan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...