10 NOVIH KAMERA Stižu na zaobilaznicu, Borik, u Arbanase, Crno…; Dujela: “Analiza je pokazala gdje se najčešće prekoračuje brzina!”

Uskoro će vozači na zadarskim prometnicama morati biti oprezniji nego ikada. U protivnom, moglo bi ih se dobro ‘opaliti’ po džepu.

Naime, iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra doznajemo kako se postavlja još deset kamera za nadzor brzine.

Njima će, objašnjava pročelnik Robertino Dujela, biti pokriveni oni dijelovi grada na kojima se najčešće krši ograničenje brzine kretanja. Do tih podataka došlo se opsežnom analizom stanja u prometu, provedenoj u suradnji sa zadarskom policijom.

Na natječaj za instalaciju nadzornih kamera na čak deset gradskih prometnica stigla je ponuda riječke tvrtke NEROline.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra još je koncem 2019. godine planirao proračunska sredstava za postavljanje kamera za nadzor brzine na gradskim prometnicama. Inicijativa je nastala u komunikaciji i kvalitetnoj suradnji s PU zadarskom. Još početkom 2020. godine dali smo izraditi elaborat koji će biti sastavni dio natječajne dokumentacije. Nakon dobivene suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova na elaborat ,koncem prošle godine unatoč problemima uzrokovanim COVID pandemijom realizirali smo kamere na prve tri lokacije Ulica Ante Starčevića, Put Vrela i obala kneza Trpimira, odgovara Dujela i otkriva na kojim će lokacijama kamere pratiti vozače.

Unatrag mjesec dana raspisana je javna nabava za postavljanjem kamera na još deset lokacija u ulicama braće Miroslava i Janka Perice, Benka Benkovića, Hrvatskog sabora, Antuna Gustava Matoša, Bregdetti, Borka Šarlije Kese, na Putu Bokanjca, u Splitskoj ulici, na Benkovačkoj cesti te u Crnome. Povjerenstvo za provedbu javne nabave potvrdilo je da je jedino pristigla ponuda tvrtke NEROline te je u tijeku pregled i ocjena ponude. Ako Povjerenstvo donese pozitivnu odluku, slijedi potpisivanje ugovore te pristupanje realizaciji istog. Kamerama će biti pokriveni dijelovi grada gdje su se po analizi događala najveća prekoračenja brzine, kaže Dujela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...