Air Serbia obnavlja letove dva puta tjedno za Dubrovnik i Split

Srbijanska nacionalna aviokompanija Air Serbia ponovo će od 28. svibnja pokrenuti letove ka svojim destinacijama na hrvatskoj obali – Dubrovniku i Splitu, priopćeno je u utorak u Beogradu.

Letovi ka popularnim ljetovalištima u Dalmaciji planirani su dva puta tjedno – ponedjeljkom i petkom, dok će od 13. lipnja biti dodan i treći let tjedno do Splita, nedjeljom, navodi u priopćenju Air Serbia.

“Sudeći po vidljivim promjenama u potražnji, situacija se razvija u pozitivnom pravcu. Raduje nas što smo u prilici omogućiti putnicima planiranje ljetnjeg odmora na popularnim primorskim destinacijama kao što su Dubrovnik i Split, koje su im tradicionalno zanimljive zbog svoje ljepote i blizine””, izjavio je direktor komercijale i strategije u srbijansko kompaniji Jiří Marek.

Letovi Air Serbije za Split i Dubrovnik bili su obustavljeni prošle godine u sklopu mjera ograničenja zračnog prometa zbog pandemije koronavirusa.

Kompanija održava i redovitu liniju za Zagreb. Prethodnih mjeseci je na liniji Beograd-Zagreb imala tri do četiri leta tjedno, a od 8. veljače na toj su liniji dostupna dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

Srbijanska vlada dokapitalizirala je nacionalnu aviokompaniju Air Serbia koncem 2020. godine s ciljem da otkloni gospodarske poremećaje prouzročene pandemijom  covida 19.

U kompaniji, nastaloj iz nekadašnjeg JAT Airwaysa 2014. godine partnerstvom s Etihad Airwaysom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, državni udio Srbije u vlasništvu povećan je s 51 na 82 posto, dok je udio Etihada umanjen s 49 na 18 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...