Božinović produžio mjere: “Iako mjesec dana bilježimo pozitivan trend, nije došlo vrijeme za ublažavanje”

Na konferenciji Nacionalnog stožera bilo je i riječi o ublažavanju mjera.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je Stožer danas odlučio produžiti mjere koje vrijede na nacionalnoj razini.

– Iako mjesec dana bilježimo pozitivan trend, smatramo da nije došlo vrijeme za ublažavanje. Ne možemo se opustiti.“ Do određenih ublažavanja dolazi na županijskoj razini, kazao je.

Novinari su pitali o pilot projektima poslovnog domjenka i svadbe.

– Mi smo komunicirali da do određenog popuštanja može doći od 1. lipnja, što je u skladu s produženjem obih mjera koje vrijede do 31. svibnja, rekao je ministar. Prvi pilot projekti je održan sinoć, sa 87 uzvanika i 17 organizatora te pratećeg osoblja, i 30-ak novinara, i kazao da se sve održalo prema dogovorenim protokolima.

– Simulacija svadbene svečanosti održat će se u subotu, a na njoj će biti i osobe koje su preboljele covid u posljednjih šest mjeseci. Svi će biti testirani nakon tjedan dana. Bit će još nekih događaja, danas su nam se javili organizatori kongresa. Pratit ćemo kako se mogu organizirati događaji s većim brojem sudionika, rekao je Božinović, dodavši da se nada popuštanju mjera od početka lipnja.

– Na početku smo turističke sezone a incidencija nam je visoka. Moramo postići da brojevi i dalje padaju kako se o Hrvatskoj ne bi govorilo kao o destinaciji s visokom incidencijom i kako vlade zemalja odakle dolaze turisti ne bi donosile ograničenja, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...