Bruketa nije skupio potpise: “Jedini sam kandidat koji je cijelo vrijeme radio u ambulanti. Uvijek će mi biti važnije spasiti život”

Sada već bivši kandidat za gradonačelnika i predsjednik stranke “Za Zadar!” Denis Bruketa , nije prikupio dovoljno potpisa potrebnih za valjanu gradonačelničku kandidaturu. Objasnio je što je pošlo po krivu i zahvalio se svima koji su mu pomogli.

“Jedan dio potpisa bio je dupli, dio nije bio iz područja Grada Zadra već iz drugih županijskih mjesta, dio čak i iz drugih dijelova Hrvatske, dio s nepotpunim podacima, a kako smo sve predali kasno navečer zadnji dan tek oko 21 sat, jer i taj sam dan radio poslijepodne, dok se sve od strane Gradskog izbornog povjerenstva prekontroliralo više nije bilo vremena za nadopunu i popravak. Na koncu nam je nedostajalo samo 17 (sedamnaest) ispravnih potpisa, što detaljno od Županijskog izbornog povjerenstva verificirano šaljem u prilogu, a najgora stvar je što smo mi te potpise imali, samo nisu mi bili doneseni na vrijeme, a sam, osobno, zadnja dva dana nisam stigao obići sve one koji su te potpise prikupljali i u kojih su se oni nalazili.

Ipak, ponajprije želim iskreno zahvaliti svima koji su marljivo skupljali potpise i svima vama koji ste potpisali ili čak to i samo željeli.

Potrebno je znati da sam bio jedini kandidat koji je sve vrijeme radio i u ambulanti, gdje mi inače sada u ovoj situaciji i cijepimo protiv SARS CoV-2 virusa i gdje kao rijetko koja ordinacija u gradu pravimo brze dijagnostičke antigenske testove. Uz sav uobičajeni svakodnevni posao dijagnosticiranja, liječenja i rješavanja svih mogućih bolesti i bolesnih stanja, previjanja, apliciranja injekcija, javljanja na telefon jedan, telefon drugi, odgovaranja na poruke s vibera, E-mail, whats app-a, mesengera, elektronskog slanja uputnica i recepata, tiskanja nalaza, vađenja krvi, educiram i jednog mladog kolegu i jedini sam bio kandidat koji je istodobno skupljao potpise, koordinirao, upravljao, analizirao i sistematizirao, pisao objave za facebook,  objave za medije itd, itd.., naravno uz vrijednu i neizostavnu ali još uvijek za ovako obiman posao nedostatnu pomoć našega tima, no to ćemo svakako popraviti.

U životu će mi, dok živim i radim, uvijek važnije biti spasiti život, utješiti i pomoći, pružiti ohrabrenje svakome kome ta pomoć i utjeha treba i tko je zatraži, važnije od bilo kojih i bilo kakvih administrativnih i operativnih poslova vezanih uz bilo što, pa makar se to odnosilo i na ovako silno važne stvari kakva je bila ova obveza osiguranja i potvrđivanja službene kandidature za gradonačelničkog kandidata najljepšega grada na svijetu, Grada Zadra!

Otpočetka, krenuvši u sve ovo želio sam i želim pomoći građanima i s jedne druge, više razine, jer držim da najviše mogu pomoći upravo oni koji obnašaju vlast i funkcije i koji imaju izvršne i financijske mogućnosti a oni to, sada već i skoro općeprihvaćeno, nedovoljno dobro rade. To je pravi i jedini motiv mog ulaska u politiku. Pomaganje građanima onako i onoliko maksimalno, koliko se to s razine dužnosnika Grada može i po mojemu sudu i mora, poput onoga kako se to događa u društvima s razvijenijom svijesti od naše o potrebi međusobnog uvažavanja, pomaganja i služenja! No, stvari se mijenjaju i mijenjat će se na bolje! Pri svemu tome moramo znati da svatko od nas nužno mora napraviti svoj dio! Ono što svaki pojedini od nas mora napraviti, nitko drugi za njega napraviti ne može!

Trenutno to znači, izaći na Izbore!

Stranka Za Zadar je mlada, najmlađa stranka na hrvatskoj političkoj sceni, koja je istodobno morala ispuniti i zakonski određene i potrebne administrativne stvari, od otvaranja temeljnog žiro računa, do računa za posebne, izborne namjene, pripremu za reklamne flajere i plakate, vođenje internetskih sjednica Predjedništva i Glavnog odbora itd.,  a ja osobno uza sve prihvatio sam se i administriranja facebook grupe Za Zadar!, facebook stranice Za Zadar! i još nekih drugih stranica i grupa. ☺

Ništa dragi sugrađani, idemo dalje. Odradit ćemo stvar za 4 godine kvalitetnije, tada  ću taman biti u mirovini da mi nitko više ne može reći da što liječnici rade u politici i da su školovani da liječe, pa neka liječe.  Osobno sam prošao vrijeme kada mi se bilo gdje i za bilo što žurilo! „Tko žuri, već je zakasnio“, kaže jedna stara kineska poslovica, a jedna naša kaže da prave vrijednosti vrednuje vrijeme!

Poštovane sugrađanke i sugrađani, sada nam je jako važno da nekoliko naših članova uđe u Gradsko vijeće i postanu Gradski vijećnici na listi stranke Za Zadar! listi koja je predana i koja je prihvaćena. Na glasačkom listiću nosimo broj 11, gdje uz ime stranke stoji da je nositelj kandidacijske liste Denis Bruketa.

Na koncu, i ovako i onako ovu mašineriju HDZ, SDP-AM trenutno bi bilo izuzetno teško nadvladati. Pogledajte samo koliko novaca troše na reklamu!

Drage sugrađanke, dragi sugrađani, najljepše vas molim da u nedjelju 16. svibnja svi izađemo na izbore! Neka nam to tu nedjelju bude najbitnija i nezaobilazna stvar, a sve vas koji me poznate i znate, koji ste upoznali moj rad i rad i program stranke Za Zadar!, molim da pomognete i na listiću za izbor članova gradskog vijeća zaokružite Stranku Za Zadar!, tj. broj 11.

S naše strane, u ime Stranke Za Zadar! i u svoje osobno ime obećavam da će se u ovome našemu Gradu Zadru odsada zasigurno i neizostavno raditi drugačije! Transparentno, pošteno, moralno i vrijedno. Obećavam da ćemo u svim eventualnim koalicijskim dogovorima i razgovorima pokušati ostvariti točke i ideje iz svog Programa, a osobito one o besplatnom parkiranju za građane Grada Zadra, uključujući i besplatno parkiranje za pacijente, bolesnike i njihovu pratnju ispred Poliklinike O.B. Zadar, besplatna 2 ili 3 kubna metra vode po domaćinstvu, da ćemo, ovisno o broju izabranih naših članova u Gradskome vijeću pokušati ustrojiti i novi Gradski Upravni odjel za razgovore, dogovore, mirenje, pomirenje i PRAVNU POMOĆ građanima, da ćemo inzistirati na vođenju brige i skrbi za najpotrebitije među nama, uz snažan socijalni i razvojni program, da ćemo inzistirati da se Grad prilagodi potrebama i uredi po mjeri tjelesnih invalidnih osoba, da ćemo inzistirati na više rotora, a manje semafora, da ćemo tražiti da se kvalitetna barokomora koju Grad, odnosno ronilački klub posjeduje, a koja godinama propada i stoji na ledini, napokon stavi u funkciju i za liječenje bolesnih ljudi, da ćemo tražiti da se odlučivanje o bitnim stvarima za život lokalne zajednice spusti među građane, među one kojih se to i tiče, uz referendume, E-referendume i veću ulogu mjesnih odbora, da ćemo inzistirati na gradskom hotelu/hotelima i novoj gradskoj firmi koja će se time baviti i zaposliti ljude neposredno i posredno, da ćemo inzistirati da Grad nekretnine kupuje a ne da ih prodaje, da se drveće sadi a ne siječe i da se poljoprivredne površine grada daju građanima za sadnju i na korištenje! I još mnogo toga što, dok ne napravimo web stranicu stranke Za Zadar!, možete pročitati na našoj FB stranici Za Zadar! i u FB grupi Za Zadar!, te mnogim gradskim portalima.

Za moje birače, za vas čiji sam ja prvi odabir bio reći ću da nemam preporuku za koga od gradonačelničkih kandidata sada glasati. Niti su to donijela naša stranačka tijela niti ćemo o tome raspravljati. To radosno i s punim povjerenjem prepuštam našim glasačima na samostalno promišljeno i razložno odlučivanje, a s moje strane ja vas samo molim da izađete na izbore, da ne ostanete kući, imamo listu koju predvodim i molim da dođete i odglasate za tu listu, a na drugom listiću onom za budućeg gradonačelnika Grada Zadra svi ostali kandidati imaju pravo nadati se glasu prvotno predviđenom za mene.

Mogu tek reći, ali jedino i isključivo u svoje ime, da ću osobno u prvome krugu svoj glas dati svojemu kolegi i dugogodišnjem prijatelju još iz gimnazijskih dana kada smo jedne 1974. godine skupa krenuli u I C razred Gimnazije Vladimir Nazor, kolegi i prijatelju s kojim zajednički dijelim dugogodišnje probleme rada u obiteljskoj medicini, čovjeku kojeg dovoljno dugo i dovoljno dobro poznam da za njega mogu reći da bi bio sposoban ustrojiti gradske upravljačke strukture na transparentan način, da se kvalitetno i moralno upravlja Gradom i da se služi i bude na usluzi građanima našega Zadra. Svoj glas ću dakle dati dr. Damiru Biloglavu, časnom i vrijednom čovjeku, kakvi su uostalom po mojemu sudu i svi ostali kandidati od kojih veliku većinu poznajem i vrlo cijenim. Kad ne bih glasao za Damira, glasao bih za opet svog prijatelja i kolegu sad još i od ranije, od mladih dječačkih košarkaških dana, cijenjenog doktora Radu Škaricu. Onda tu vam je i Enio, pa Marko, pa kolega Branko. Jedino najmlađeg gospodina Maria Skelina ne poznam, ali svakako se nadam upoznati ga.

Na koncu, zahvaljujući što ste me do kraja saslušali, odnosno čitali, poštovane i drage sugrađanke, poštovani i dragi sugrađani, povodom uspješnog osnivanja i registracije stranke Za Zadar, te i povodom uspješne predaje i prihvaćanja naše kandidacijske liste za Gradsko vijeće Grada Zadra, liste pod rednim brojem 11, nositelj Denis Bruketa, dozvolite da vas svih pozovem u SUBOTU 8. SVIBNJA, OD 9-13h, na lokaciji TRG GOSPE LORETSKE 5, u specijalističkoj ordinaciji mr.sc.dr. Denis Bruketa, spec. obiteljske medicine, a osobito vas koji dugo niste provjeravali stanje svoga zdravlja, koji niste izmjerili KRVNI ARTERIJSKI TLAK I RAZINU ŠEĆERA U KRVI, pozivam vas dakle, da to učinite u ovo vrijeme u ovu subotu na navedenom mjestu, a ukoliko netko želi od mene osobno i stručni medicinski savjet iz bilo kojeg područja medicine, molim da ponese i svu dosadašnju medicinsku dokumentaciju vezano uz problem ili tegobu o kojoj ćemo pričati. Dakle, dođimo u subotu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, ponajprije međusobnog razmaka od 2 metra i uz nošenje medicinskih zaštitnih maski.

I baš na samome kraju, kako je u cijeloj Domovini nam Hrvatskoj pa tako i u Gradu Zadru i u Zadarskoj županiji, na dnevnoj razini u tijeku cijepljenje protiv infekcije virusom SARS CoV-2 sad već većega broja ljudi, očekujem i vjerujem da ćemo se uskoro svi zajedno moći malo poslijeizborno i proveseliti, tada već u drugačijoj, vedrijoj i nadom ispunjenijoj atmosferi s vjerom u bolje sutra svih nas i naših unuka i djece, a u bitno drugačijoj konstelaciji lokalnih političkih snaga koja će konačno omogućiti početak neposrednijih i neopterećenijih odnosa, osobito prema najpotrebitijima među nama i prema svakome od nas pojedinačno, a uz divan i predivan osjećaj da netko tu, SVI tu iz Grada i iz Uprave Grada brinu i skrbe za svakog od nas posebno i da Grad bude tu prvenstveno radi svojih građana i ispunjenja svih njihovih/naših potreba!”

Vidimo se. Živjeli!

S poštovanjem, srdačno

Dr Denis Bruketa

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...