Bunja: “Pozivamo institucije da hitno izvijeste javnost što se poduzelo po pitanju prijave protiv Longina za premlaćivanje vojnika”

MOST Zadarske županije uputio je javni poziv zadarskim institucijama kojim zahtijevaju žurno donošenje rješenja vezano za prijavu podnesenu protiv Božidara Longina zbog premlaćivanja dvojice hrvatskih vojnika tijekom Domovinskog rata.

Njihovo priopćenje koje potpisuje Đani Bunja prenosimo u cijelosti:

“Zadarske institucije, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru i Policijsku upravu zadarsku, bez obzira što mi u MOST-u mislili o njima, pozivamo da u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do kraja ovoga tjedna, donesu rješenje i izvijeste zadarsku i hrvatsku javnost što su poduzeli temeljem opsežno dokumentirane kaznene prijave za ratni zločin protiv Božidara Longina kojega se optužuje da je kao vojni policajac premlatio dva hrvatska vojnika, a zbog čega je jedan postao i ratni vojni invalid.

To je važno učiniti zbog legalnosti i legitimnosti predstojećih lokalnih izbora u kojima je on kandidat za župana, kao i zbog njegove dobro poznate nasilničke povijesti (o čemu svjedoči i slučaj premlaćivanja poznatog opernog pjevača iz kolovoza 1999. godine).”

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...