Državni inspektorat o radovima u Tuđmanovoj: “Nije utvrđena namjera uništavanja, oštećivanja ili uklanjanja gnijezda ptica”

Nakon što su iz Udruge Eko-Zadar upozorili na sječu stabala i zelenila u Ulici Franje Tuđmana, Sektor za nadzor zaštite okoliša, zaštite prirode i vodopravni nadzor Državnog inspektorata, obavio je nadzor nad radovima uklanjanja zelenila u projektu proširenja i rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana.

“Inspekcijskim nadzorom pregledana je lokacije te je utvrđeno kako nisu vidljivi ostaci gnijezda ptica niti strogo zaštićenih vrsta biljaka. U izvedenim radovima nije utvrđena namjera uništavanja, oštećivanja ili uklanjanja gnijezda ptica, a građevinskom dozvolom nije ograničeno ili zabranjeno izvođenje građevinskih radova u određeno doba godine. Grad Zadar je kao investitor prije početka radova u sklopu pripreme projekta tražio podatke o vrijednosti vegetacije na predmetnoj lokaciji uvidom u „zeleni katastar“, kod nadležne komunalne tvrtke „Nasadi“ d.o.o. koja upravlja gradskim javnim površinama kao i kod županijske javne ustanove „Natura Jadera“ vezano uz potencijalnu valorizaciju i prirodne vrijednosti navedene lokacije. U oba slučaja nije bilo podataka o prirodnim vrijednostima koje bi trebalo očuvati ili zbog kojih bi radovi imali neka ograničenja (vremenska ili prostorna)”,stoji, među ostalim, u Nalazu Državnog inspektorata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...