Enio: “Postavit ćemo uvjete, a ako ovo ne bude išlo u pravom pravcu mogući su novi izbori”

Enio Meštrović Ričard je poznati zadarski performer koji je više puta sudjelovao na izborima, no ovoga je puta uspio osvojiti više od 20 posto glasova sa svojom listom te je u gradsko vijeće ušlo sedam njegovih vijećnika.

Cijeli se Zadar pita kome će se prikloniti, no novinari na Bokanjcu nisu našli Ričarda, već glavom i bradom Enia.

Gdje je nestao Ričard?

Sakrili smo ga na sigurno mjesto jer je počeo lov na njega. Tražena je roba, morat ću biti pažljiv s njime. Ja sam njegov glasnogovornik. Sve što je iznio u svom programu, pokušat ću ga zastupati do kraja. I na kraju potpisati zajedničku odluku.

Da nije već sada na nekim pregovorima?

Ričard ima u glavi ono što želi. Pregovori sam sa sobom, imamo noćne razgovore do ujutro da odlučimo što će biti najbolje za naše birače i za ovaj grad. Mislim da ne treba žuriti, ovo su stvari koje se ne prelamaju preko kolina, jedino što mogu obećati je da ću stati iza ovog naroda iz razloga iz kojih sam se i kandidira.

Iz HDZ-a i SDP-a kažu da vas nisu još kontaktirali, ali vam već nude mjesto predsjednika gradskog vijeća.

Morat će te dvije stranke, kako bi Ričard reka, strančice, razumjeti neke stvari. Vjerujem u svoje ljude i nema šanse da se itko od nas proda, da smo ušli u ovo zbog karijerizma ili novca, ušli smo iskreno, s emocijama braniti ovaj narod i osloboditi prostor za naše mlade, da imaju jednak put i uvjete ka i svi drugi, nevažno da li imaju člansku iskaznicu ili ne.

To je prva ideja svega ovoga. A moraju shvatiti, matematički, imamo sedam  mandata i mi ćemo postaviti uvjete.

Dakle, vi ćete sastavljati vijeće?

Da, ako ne budu htjeli razgovarati i ako ovo ne bude išlo u pravom pravcu, onda ćemo kupiti par žetončića, ako ne budemo imali dovoljno državnih novaca, a onda su mogući i novi izbori.

Zašto je bilo potrebno kreirati lik poput Ričarda, što ste time htjeli postići?

Danas, ovaj prostor je zatrovan ovih 30 godina s bolesnom ideologijom, lošim pristupom i negativnom energijom. Ne možeš ti kao novi političar doć i iznijeti svoj stav. Da imaš NASA-in program i da se svidiš nekome. Nitko ne može tek tako proći kao političar. Ne možeš zajebat mladost jer su svi na mobiteli i upoznati sa svim vijestima.

Ričard je jedan od likova u koje se ja transformiram, on je mora izać kao takav da bi pobudija pažnju kod svita kojem se sve ovo gadi oko nas i da izađu i podrže i osjete iskrene emocije.

17 milijuna pregleda na Youtubeu, to je kapital i za parlamentarne izbore?

U životu sve radim kako osjećam. Nema šanse da mi netko kaže da moram nešto raditi. Oni koji me znaju, znaju moj moto. Mudrac kaže “Mislim, dakle jesam”, ja kažem da “mislim, ponašam se i radim dakle jesam”. Sve što osjetim poziv da radim, to mora izaći vanka mene, rekao je za RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...