FOTO I VIDEO Ist jutro nakon plimnog vala kakav se ne pamti od 2007.; “Nema većih šteta, pomažu nam vatrogasci i djelatnici Čistoće”

Otok Ist jučer je u popodnevnim satima pogodio plimni val kakav mještani ne pamte od 2007. godine. More se podiglo za više od metra, a u naletu su stradali objekti uz obalu.

Prizori su jutros ipak nešto manje apokaliptični, a kako nam kaže Ivan Segarić, zapovjednik DVD-a Ist, većih šteta, na sreću nema. Za to su zaslužni i mještani koji su se, vidjevši što se sprema, dobro pripremili. Na plimne valove već su i navikli, no ovaj je ipak bio jedan od većih.

– Plimne valove imamo svake godine, ali ovakav nije bio od 2007. godine. More se počelo dizati jučer oko 17:30 sati, a kada se povuklo preko metra i kada je ostao samo pijesak, mještani su zabarikadirali kuće i druge objekte, priča nam Segarić koji kaže da je sve trajalo kratko ali da je bilo žestoko.

Jutros su se u akciju čišćenja uključili mještani i lokalni volonteri, očišćeni su putevi, a u pomoć su pristigli djelatnici Čistoće i vatrogasci iz JVP Zadar koje čeka još posla; poplavljeni su vrtovi, pomaknuta je terasa jednog lokala, a obala je puna mulja, dasaka i algi koje je more izbacilo na površinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...