Glasovac o opozivu Beroša: “Nema mu spasa. Bit će bivši kao i drugi koje je premijer branio”

Opozicija u Saboru ujedinjena je oko toga da zdravstveni sustav ne funkcionira.

Na tapetu je ministar zdravstva Vili Beroš.

“U ovom trenutku nije napravio ništa pozitivno za zdravstveni sustav, a sve ono negativno što je napravio, dovodi do direktne ugroze zdravlja naših ljudi”, kazao je SDP-ov predsjednik Peđa Grbin.

“Odgovorna je cijela Vlada”, rekao je Nikola Grmoja iz Mosta.

“Ne može ga ekskulpirati neznanje na koje se često poziva. Koja god afera se dogodi, on kaže da nije znao”, kazala je Sandra Benčić iz Možemo.

Premijer Andrej Plenković uzvraća da godinama oporba prepisuje medijske navode pa je tako i ovaj put u zahtjevu za opozivom Beroša.

“Mi smo tražili opoziv jedno 12 ministara. Od tih 12 mislim da ih je deset otišlo. Premijer ih prvo nije dao, branio ih je, govorio je da ne znamo što pričamo. No, na kraju je kapitulirao, morao je hrvatskoj javnosti priznati da s njegovim ministrima odnosno s njegovim izborima nešto nije u redu”, kazala je potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac.

Misli li Glasovac da će tako biti i ovaj put?

“Vjerojatno hoće. Naći će se ta jedna trgovačka većinica koja će spasiti ministra Beroša, ali samo privremeno. Bojim se da tome nema spasa, da će ministar Beroš kao i mnogi prije njega koje je premijer branio, postati bivši”, odgovorila je Glasovac.

Glasovac je dalje komentirala mogućnost da Hrvatska zapadne u pravosudnu krizu, odnosno to što predsjednik Milanović inzistira na Zlati Đurđević kao kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda, dok predsjednik Vlade to apsolutno odbacuje.

“Predsjednik ima ovlast predlagati predsjednicu Vrhovnog suda, a premijer nema ovlast, ali može opstruirati”, kazala je, donosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...