I Plenković i Milanović komentirali Eurosong: “U rječniku uz prevara piše i Eurosong”, “Glasanje se svelo na blokovsku podjelu”

Hrvatska predstavnica Albina Grčić (22) nije prošla u finale Eurosonga.

Razočaranih je u Hrvatskoj mnogo, a neki su išli tako daleko da su apelirali na to da naš predsjednik Zoran Milanović intervenira i pozivaju da ju se po povratku u Hrvatsku Albinu adekvatno dočeka.

I predsjednik Vlade i predsjednik Republike komentirali su danas plasman pjevačice iz Hrvatske.

“Podržao sam ju prije nastupa. Jako mi se svidjela ona kao pjevačica, imala je sjajnu pjesmu. Sustava glasovanja u ovoj fazi Eurosonga, koliko sam razumio, jest da su to uglavnom telefonski glasovi ili glasovanje porukama. Koliko ja vidim, to se svelo na neku blokovsku podjelu. Ili na više glasova mnogoljudnijim zemljama koji imaju više sugrađana u drugim zemljama. To je po meni šteta, jer je imala jednu od tri najbolje pjesme u polufinalu. To ne znači da ne možemo slušati pjesmu i veseliti se njenoj karijeri”, kazao je na tiskovnoj konferenciji premijer Andrej Plenković.

“Kad pogledate u Oxford dictionary prijevara ili fraud, to je onda Eurosong. To je umjetnost koja je subjektivna prema tome glavu gore, pred Albinom je ozbiljna karijera, a to neka ne zaboravi”, komentirao je predsjednik Zoran Milanović.

Sjetimo, Albina se obožavateljima s osmijehom javila iz Rotterdama i poručila kako mjesta suzama nema.

“Ljudi, nemojte biti tužni, nemojte biti razočarani… jer mi nismo, ja sam stvarno super! I ja vam stvarno sa sigurnošću kažem da mi u zadnjih par godina nismo imali bolji nastup. Mi smo se toliko trudili!”, kazala je Albina. “Budite ponosni na nas, pratite nas i dalje!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...