Kalmeta: “Preko Enia i njegove liste smo dobili poruku. Neke stvari će se morati mijenjati”

“Bili su ovo teški izbori. Bila je ovo prava politička borba i više od sada neće biti isto kao do sada”, rekao je večeras novinarima predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta.

Preko Enia Meštrovića i njegove nezavisne liste dobili smo poruku. Neke stvari će se morati mijenjati.

Morat ćemo naučiti živjeti na jedan novi način, što je meni drago, kada više nećemo imati većinu u Gradskom vijeću. I ne mislimo ništa tu poduzimati. Mi ćemo nuditi dobre programe, pa ćemo vidjeti iz sjednice u sjednicu Gradskog vijeća. Bit će tu mnogo razgovora, tolerancije i međusobnog uvažavanja i mislim da  to nije loše, istaknuo je Kalmeta.

Komentirao je gubitak vlasti u nekim sredinama poput Stankovaca i Kali, gdje su birači izabrali nezavisne načelnike.

– Demokracija i tajno glasovanje jedini su pravi arbitar. U nekim sredinama glasači su rekli da im treba promjena, tako su odlučili i to poštujem. Dobili smo Ražanac, koji nismo imali 10 godina, Benkovac, Gračac, Kukljicu smo izgubili za pet glasova… Oni koji nisu dobili povjerenje tu poruku moraju shvatiti i znati da više ne prolazi ništa tek tako. Ljudi znaju što je demokracija i kažnjavaju svaki loši potez a nagrađuju svaki dobri, rekao je Kalmeta.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...