Kalmeta: “Zadovoljan sam, u drugom krugu očekujemo apsolutnu pobjedu”

Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a istaknuo je da su oni pobjednici prvog kruga i da su time zadovoljni. Dodao je da je uvjeren da će i Branko Dukić, a i Božidar Longin i dalje biti na svojim dužnostima.

-Branko Dukić ima preko 40 posto i on je pobjednik ovih izbora. U drugom krugu će se suočiti s kandidatom SDP-a Markom Vučetićem i tu očekujemo apsolutnu pobjedu. Što se tiče Gradskog vijeća još je prerano govoriti, trenutno smo na 12 vijećnika, možda i 13, apsolutna većina je 14. U svakom sam slučaju zadovoljan.

Što ako ne budete imali većinu u vijeću?

-Teško nam je reći što će biti. Nadamo se da ćemo imati jedno konstruktivno Gradsko vijeće gdje će se dolaziti sa konkretnim prijedlozima, ali ne bih ja sad o tome.

Novinari su ga upitali da komentira poraz HDZ-ovog načelnika Jasenica, Martina Baričevića.

-Da, to je iznenađenje, nadao sam se da će kao uspješan i dugogodišnji načelnik pobijediti, no nije. To su izbori, to je volja birača, to je tajno glasovanje i to je ono što daje čar, nekada gorčinu, no u svakom slučaju mogućnost građanima da iskažu svoju volju


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...