Kod Iškog kanala uzgajat će se 500 tona tune godišnje!

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odlučila dati koncesiju tvrtki Kali tuna na 20 godina u akvatoriju Iškog kanala, između otočića Fulija i Kudica, ukupne površine od 210 tisuća metara četvornih, a za uzgoj tune do 500 tona godišnje i za edukacijsko-turističku djelatnost, odnosno primanje posjetitelja u blizinu uzgojnih kaveza.

Ponuđeni iznos za stalni dio koncesije je 1,01 kunu po metru kvadratnom, odnosno 212 tisuća kuna godišnje, dok ponuđeni apsolutni iznos promjenjivog dijela koncesijske naknade iznosi 3,1 milijun kuna, odnosno 0,51 posto od ukupnog godišnjeg pihoda na području koje je dano u koncesiju, rekao je ministar Oleg Butković.

U tom poslu planirao je ulaganje oko 6,3 milijuna kuna, a i tu je tvrtka Kali tuna bila jedina koja je poslala ponudu temeljem obavijesti Vlade još od 17. prosinca 2020. godine.

Tvrtka Kali tuna je sa Zadarskom županijom 23. prosinca 2008. zaključila ugovor o koncesiji na rok od 10 godina, a koji je naknadno dva puta produžen.

No, s obzirom da se zahvat planira na prostoru koji se nalazi na udaljenosti većoj od 300 metara od obalne crte, radi se o zahvatu od državnog značaja te je zato za davanje koncesije nadležna Vlada, stoji u obrazloženju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...