Korona je ostavila velike posljedice i okrnjila sastav; Puntamičani kreću u drugu utakmicu četvrtfinala hrvatskog prvenstva

Košarkaše Sonik Puntamike danas očekuje utakmica sezone. Nakon što su u prvom susretu četvrtfinala doigravanja hrvatskog prvenstva u okrnjenom sastavu pružili vrlo dobar otpor favoriziranim domaćinima, Puntamičani će večeras na svom parketu pokušati iznenaditi Goricu i izboriti „majstoricu“ koja bi se igrala u nedjelju.

Nažalost, zaraza covidom-19 ostavila je velike posljedice na zelenu svlačionicu te je još uvijek upitno u kakvom će sastavu
„Soniksi“ istrčati na parket.

– I dalje smo u nezavidnoj situaciji po pitanju igračkog kadra. Nedostaje nam nekoliko igrača, a s njima smo ipak potpuno drugačija momčad. Postoji određena šansa da nam se netko od njih priključi, ali to nećemo znati sve do zadnjeg trenutka, praktički sve do pred sam početak utakmice. S obzirom na sve okolnosti, Gorica je veliki favorit za pobjedu – kazao je u najavi susreta trener Hrvoje Vlašić.

I „Bikovi“ u Zadar dolaze u okrnjenom sastavu. Josip Sesar neće moći računati na Krešimira Ljubičića, Marka Bakovića i Ivana Batura, što otvara mogućnost Soniku da dođe do još jednog velikog iznenađenja i produlji seriju. Zadatak nipošto neće biti lagan, ali Puntamičani su ove sezone već u nekoliko navrata pokazali da su najbolji kada je najpotrebnije.

– Očekujem tešku utakmicu i tvrdog protivnika, ali dat ćemo sve od sebe da pružimo što je moguće bolji otpor. Da bismo u tome uspjeli trebat ćemo imati puno bolju kontrolu skoka, pogotovo na obrambenoj strani terena gdje smo u utorak u pojedinim razdobljima bili vrlo loši i primali poene iz drugog ili trećeg napada. Očekujem i kvalitetniju reakciju igrača s klupe od kojih smo u prvom susretu dobili tek dva poena – dodao je Vlašić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...