Krajem travnja u Zadarskoj županiji 1700 zaposlenih više nego godinu ranije

Zadarska županija unatoč korona krizi i na koncu četvrtog mjeseca 2021. godine bilježi povećanje zaposlenih.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posljednjeg dana travnja u Zadarskoj županiji imali smo 56.128 zaposlenih osoba, što je za 1700 više nego na isti dan prošle godine.

Podaci HZZ-a o broju zaposlenih uvelike su bolji od očekivanja, pogotovo nakon značajnog smanjenja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Pad je u najvećoj mjeri zaustavljen jer, zbog mjera Vlade RH poslodavci zadržavaju zaposlenike, pokazala je analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

„Mjere za očuvanje zaposlenih koje je poduzela hrvatska Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije, gradova i općina. Možemo biti zadovoljni brojkama jer je, unatoč još uvijek prisutnoj pandemiji koronavirusa, broj zaposlenih porastao. Mjere su napravljene na vrijeme, dobro su osmišljene i postigle su učinak“, istaknuo je župan Božidar Longin koji podsjeća da je u tijeku javni poziv Zadarske županije za dodjelu bespovratnih potpora mikro poduzetnicima čiji je rad otežan zbog trajanja epidemije COVID-19, a kojim će se dodijeliti 950.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Dobre brojke u Zadarskoj županiji prate i one na državnoj razini gdje je broj zaposlenih na dan 30.04.2021. veći za 37.097 (2,4%) u odnosu na godinu ranije.

Broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao.

Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za više od 8500 osoba, što je zavidan rast od 17,9 posto.

U travnju 2014. godine bilo je 47.626 zaposlenih, a krajem travnja ove godine posao ima 56.128 osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...